Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Säännöllinen joukkoliikenne Lahden ja Loviisan väliltä loppuu - seuraavat suorat vuorot höyryjunia

Kuva: Timo-Pekka Heima

Bussiyhteys Lahden ja Loviisan väliltä loppuu kokonaan sunnuntaina. Välillä on tähän asti liikennöinyt päivittäin kaksi Koiviston Auton pikavuoroa suuntaansa. Nyt yhtiö kuitenkin lakkauttaa vuorot.

- Olemme pitkään ajaneet Lahti-Tampere-liikenteen osana kahta vuoroa Loviisan kautta Kotkaan, mutta vähäisen matkustajamäärän takia vuorot jäävät nyt pois, kertoo toimitusjohtaja Mikko Markkula Koiviston Autolta.

Hänen mukaansa vuorot jäävät pois enemmän bussiliikenteen kiristyneen kilpailun takia kuin sen, että vuorojen matkustajamäärä olisi viime aikoina vähentynyt.

- Koko ajan mietimme, mitä vuoroja on mahdollista ajaa.

Vuorojen lakkauttamisen jälkeen Lahden ja Loviisan välille jää vain satunnaista museojunaliikennettä. Loviisaan pääsee seuraavan kerran höyryjunalla elokuun lopulla.

Bussiliikenteestä jää jäljelle vuoro, joka on lähtenyt Lahdesta Orimattilaan kello 16.20. Orimattilan ja Myrskylän välille jää enää koulupäivinä ajettavaa liikennettä, kun nykyiset vuorot ovat liikennöineet joka päivä.

Samalla muuttuvat monien Lahden ja Tampereen välisten vuorojen aikataulut. Vuorojen määrä säilyy ennallaan, mutta Koiviston Auton liikennöimät vuorot eivät enää aja Lammin kirkonkylän kautta, vaan pysähtyvät vain valtatien varren pikavuoropysäkeillä.

Lisäksi Tampereen päässä pikavuorot siirtyvät Messukylän, Kalevankankaan ja yliopiston ohi kulkeneelta reitiltä ajamaan valtatien 12 kautta yliopistollisen sairaalan, Kalevan ja rautatieaseman kautta.

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi