Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ensin Suomen vanhukset ja omaishoitajat, sitten vasta Afrikkaan

Anne Louhelainen haluaa pysytellä lähellä kansalaisten arkea. Erityisesti hän haluaa huolehtia omaishoitajista ja vanhuksista. Kuva: Antti Sepponen

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Anne Louhelainen on toiminut seitsemän vuotta Hollolan kunnanvaltuustossa. Eduskunnassa Louhelainen on muun muassa EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan jäsen. Kreikan kriisi työllistää edustajaa kesäisinkin.

- Tämä on semmoinen asia, joka pitää välineet kuumina.

Louhelaiselle läheisimpiä ovat kuitenkin kotimaan asiat, erityisesti omaishoitajien ja vanhusten tilanne. Edustajan ystäväpiirissä on kehitysvammaisten lasten ja nuorten omaishoitajia, joiden kamppailua byrokratian kanssa Louhelainen on seurannut pitkään. Eräs Louhelaisen opettajaksi valmistunut tuttu toimi alzheimeria sairastavan äitinsä omaishoitajana, ja oli samaan aikaan oikeutettu opintotukeen. Omaishoidon tuki söi kuitenkin oikeuden nostaa opintotukea, ja lopulta nainen joutui ottamaan lainaa maksaakseen opintotuet takaisin.

- Välillä tuntuu, että meidän yhteiskunta on kellahtanut väärin päin.

Ensin lähiseutu, sitten vasta Afrikkaan

Louhelainen haluaa aloittaa auttamisen läheltä.

- En näe semmoista, että minun pitäisi ensin pelastaa Afrikan manner.

Perussuomalaiset on pitkään kuulunut niihin puolueisiin, joiden mukaan ihmisiä tulisi auttaa siellä, missä he ovat. Louhelainen on samoilla linjoilla.

- Emme me voi asuttaa koko Afrikan mannerta tänne Eurooppaan.

Samaan aikaan Suomi leikkaa kehitysapua jopa kolmanneksella - perussuomalaisten vaatimuksen mukaisesti. Yhden tulkinnan mukaan ihmisiä siis autetaan entistä vähemmän siellä, missä he ovat. Eikö se ole ristiriitaista?

Emme me voi asuttaa koko Afrikan mannerta tänne Eurooppaan. Anne Louhelainen

Louhelaisen mielestä leikkaukset kertovat pikemminkin tukalasta taloustilanteesta. Säästöjä etsitään nyt jokapuolelta. Hän haluaa kiinnittää huomiota myös kehitysavun tehokkuuteen. Euroopan unioni on maailman suurin kehitysavun antaja. Louhelaista mietityttää, paljonko rahaa jää matkan varrelle. Ensin katse on kuitenkin kohdistettava kotimaahan.

- On semmoisia vanhuksia, jotka tulee hädissään sanomaan, että Anne mä meen nälissäni nukkumaan mä en pysty maksamaan vuokraa. Nämä ovat sellaisia asioita, jotka pitävät jalkani maassa.

Tuija Siltamäki
tuija.siltamaki@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi