Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Yksitoista kuukautta, 200 metriä puutavaraa, väliovi, 600 ruuvia, 15 litraa maalia, kahdet farkut, kaksi sohvaa, naapurin pihlaja ja ruusuaita - mitä tästä tuli?

Lahtelainen taiteilija Timo Jakola teki yhdentoista kuukauden aikana projektin, jonka erikoiset tarveaineet hän luetteli Facebook-päivityksessään.

- Yksi kaupunkibussi, yksitoista kuukautta, 200 metriä puutavaraa, 50 neliötä panelia, vaneria 20 neliötä, yksi väliovi, panelilakkaa 15 litraa, ruuveja 600 kpl, nauloja laatikollinen, katkenneita poranteriä kymmenen, valkoista maalia kolme litraa, mustaa viisi litraa, punaista kolme litraa, sinistä ja keltaista kaksi litraa, tärpättiä, tinneriä ja asetonia neljä pulloa, pensseleitä kymmenen kappaletta, maalarinteippiä rulla, kaksi kiloa pyyhkeitä, uretaanivaahtoa neljä pulloa, verhokiskoa 15 metriä, verhokangasta 40 neliötä, lattiamattoa neljä neliötä, kaksi sohvaa, lipasto, uusia renkaita kuusi kappaletta, uusia akkuja kaksi kappaletta, yhdet koiranluut, olkatapit ja kallistuksenvaimentimet, kaksi jarrurumpua, nopeudenrajoitin, uusi kuljettajanpenkki ja nopeusmittari, kaksi liikennemerkkiä ja niiden myötä uusia sivuvaloja kahteen kertaan kaksi ja uusia takavaloja neljä kappaletta, yksi venähtänyt lantio, vichyä 20 litraa, pullo keskiolutta ja kaksi makkaraa sinapilla, pullo lahtelaista Red Oliver-punaviiniä, kahdet farkut, sotkettuja T-paitoja viisi ja maalilla liatut ihan hyvät shortsit ja tennarit, yksi naapurin pihlaja ja ruusuaita ja toisen naapurin syreenipensas, joiden jälkeen yksi peruutuskamera, kaksi hinausta, yksi aggregaatti, paljon hyviä juttutuokioita tuttujen ja vieraiden ihmisten kanssa, yksi jäsenyys Kylähullut Kulkurit-seuraan, epätoivon ja ilon hikipisaroita ja kyyneleitä, yksi lupapaperi Trafilta, kolme kuormaa sepeliä, viisi leikkaamatonta nurmikkoa, useita kitkemättömiä kasvimaita ja imuroimattomia huoneita sekä nurmikko, orapihlaja-aita, yksi omenapuu ja kolmasosa luumupuusta. Penkit irrotettiin ja toimitettiin Ghanaan, Afrikkaan.

- Sekä pullo kuohuviiniä. Tänään.

Mitä tästä kaikesta siis tuli?

Tarveaineista syntyi taatusti persoonallinen komea näyttelybussi, jonka saa Timo Jakolan mukaan pysäyttää liikenteessäkin. Radio Voiman haastattelema taiteilija kertoo, että bussi on 20. elokuuta Taiteiden Yössä Helsingissä Kasarmintorilla ja 5. syyskuuta Taidelauantaina Lahdessa kauppatorilla.

Kuuntele Timo Jakolan haastattelu tästä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi