Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Immosen kohulausunto jakaa Päijät-Hämeen perussuomalaisia kansanedustajia

Anne Louhelaisen mielestä ääriajattelu ei toimi kansanedustajan työssä. Kuva: Antti Rokka

Päijät-Hämeen perussuomalaiset kansanedustajat ovat eri linjoilla kansanedustaja Olli Immosen (ps) viikonloppuna julkaisemasta kirjoituksesta. Kirjoituksessa Immonen haaveilee yhtenäisestä suomalaisesta Suomen kansasta ja julistaa taistelun monikulttuurisuutta vastaan. Kirjoitus on herättänyt runsaasti kohua.

Kansanedustaja Anne Louhelainen (ps) sanoutuu heti irti kirjoituksesta.

Mielestäni ei ole koskaan hyvä, kun mennään äärirajoille. Anne Louhelainen

- Ollin kirjoitus ei tietenkään vastaa omia ajatuksiani, enkä allekirjoita sitä. En pysty analysoimaan, mikä motiivi hänellä on ollut kirjoitukselleen, Louhelainen sanoo.

Louhelaisen mielestä Immosen edustama ääriajattelu ei kuulu perussuomalaisten ideologiaan. Louhelainen toivoo, ettei yksittäisen ihmisen ajattelu leimaisi koko puoluetta.

- Mielestäni ei ole koskaan hyvä, kun mennään äärirajoille. Kansanedustajan työssä ja lakeja säädettäessä pitää aina pystyä näkemään asiat monelta kantilta ja huomioimaan erilaisia näkemyksiä, Louhelainen sanoo.

Louhelainen ei halua ottaa etukäteen kantaa siihen, pitäisikö perussuomalaisten puuttua puolueena Immosen kirjoitteluun. Asiasta päätetään eduskuntaryhmän kokouksessa.

Lehto: Ei haitanne puolueen mainetta

Lahtelainen kansanedustaja Rami Lehto (ps) ei tyrmää Olli Immosen kirjoitusta.

- Se on Immosen mielipide, ja se jokaiselle suotakoon. En lähde arvostelemaan kirjoitusta. Suomessa on oltava mahdollisuus keskustella maahanmuutosta, Lehto sanoo.

Perussuomalaiset on maahanmuuttokriittinen puolue. Rami Lehto

Lehto ei kuitenkaan ole varma siitä, onko Immosen tyyli keskustella paras mahdollinen. Hän ei kuitenkaan lähtisi liikaa suitsimaan puheenvuoroja.

- Itse en olisi sanonut näin, mutta ne ovat Immosen omia ajatuksia. Kansanedustaja voi sanoa mielipiteitään yksittäisenä kansanedustajana. Ei aina voi olla yhteistä mielipidettä, vaan pitää olla sananvapaus myös omiin mielipiteisiin, Lehto sanoo.

Lehto ei usko, että kohusta olisi haittaa perussuomalaisten maineelle.

- Perussuomalaiset on maahanmuuttokriittinen puolue. En ole lukenut Immosen kirjoitusta kokonaan, mutta olen itsekin sitä mieltä, että maahanmuuton vaikutuksia pitää tutkia ja miettiä, onko Suomella varaa siihen. Omasta väestöstä pitää pitää huolta ensin, Lehto sanoo.

Ronkainen: Paljon hyvää

Etelä-Suomen Sanomat ei tavoittanut maanantaina hollolalaista perussuomalaisten kansanedustajaa Jari Ronkaista kommentoimaan asiaa. Ronkainen sanoi kuitenkin Ylelle, että Immosen kirjoitus on puolueen linjan mukainen.

–?Immosen kirjoituksessa oli paljon hyvää, vaikka en itse ole noin vahvalla kannalla, Ronkainen sanoo Ylen haastattelussa.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi