Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Oi Shelby, kohtaammeko taas? Ford Mustangit koolla viikonloppuna Päijät-Hämeessä

Vvvvvrrooooom! Moottoreiden murinaa taas perjantaina Ace Cornerilla. Kuva: Markus Palo

Jos on nähnyt elokuvan Puhallettu 60 sekunnissa, saattaa ymmärtää, miksi Ford Mustang herättää autoharrastajissa suuria tunteita. Dominic Senan vuonna 2000 ohjaamassa elokuvassa esitellään eri automerkkien helmiä, mutta Ford Mustang Shelby vuodelta 1967 nostetaan filmissä kuningattareksi yli muiden. Sillä on nimikin: Eleanor.

Mustang-faneja ja muita autodiggareita hemmotellaan viikonloppuna, kun Fun Run 2015 -tapahtumassa pääsee katselemaan kymmeniä jenkkikaunottaria eri vuosikymmeniltä. Tapahtuma alkaa Lahden Ace Cornerilla perjantaina autonäyttelyn merkeissä klo13 ja jatkuu kello viiteen iltapäivällä. Ford Mustang Owners’ Club Finland tuo näytille edustavat Ford-mallit jokaiselta vuosikymmeneltä. Vanhin auto on vuodelta 1965 ja uusin vuosimallia 2015.

Lauantaina Vääksyn Tallukasta lähdetään kello 10 maakunta-cruisingille kohti Sysmää. Tarkoitus on ajaa noin sadan kilometrin reitti Päijät-Hämeessä noin puolessatoista tunnissa. Reitti kulkee Asikkalan kirkonkylän halki Käkisalmen sillalle ja edelleen Kalkkisten keskustaan ja päättyy Kopsuontien ja Anianpellon risteykseen.

Fordeja pääsee ihailemaan vielä myöhemmin lauantaina kello 17-20 hotelli Tallukan parkkialueella. Sinne odotetaan paria sataa autokuntaa. Yleisöparkkeeraus on vanhalla Nesteen kylmäasemalla Tallukan mäen alla, ST1:n vieressä.

Ford Mustang Owners’ Club Finland on Suomen suurin yhden automallin ympärillä toimiva autoharrastuskerho. Aktiivisesti toimivassa kerhossa on jäseniä hieman yli 1 000, ja kerholaisilla on tänä päivänä jo yli 800 autoa. Päijät-Hämeessä Mustang-harrastajia on viitisenkymmentä.

Ford Mustang -harrastajat tapaavat toisiaan sekä valtakunnallisissa tapahtumissa että paikallisissa kokoontumisissa, ja Fun Run on näiden kohtaamisten päätapahtuma.

Todettakoon vielä, että Dominic Senan elokuva on samaa nimeä kantava uudelleenfilmatisointi H.B. "Toby" Halickin vuonna 1974 ohjaamasta elokuvasta Gone in 60 Seconds. Halickin elokuvassa nähdään faceliftattu versio vuoden 1971 Eleanorista.

Kuuntele Radio Voiman haastattelu.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen