Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahti-Seura kerää lahtelaista elämänmenoa verkkoon yhteisalbumiin

Kaikenlaiset kuvat Lahdesta tai lahtelaisista ihmisistä kelpaavat keräilijöille. Tässä Hämeen Rykmentin luovuttamassa kuvassa on Tampereen Rykmentin perinnepäivän kevätkatselmus vuodelta 1939. Kuva: Hämeen Rykmentti

Lahti-Seura ja Lahden Videokuvaajat ovat keränneet tänä vuonna satoja lahtelaisten yksityishenkilöiden lähettämiä vanhoja valokuvia Lahdesta ja lahtelaisista ihmisistä.

- Hankkeen tarkoituksena on ollut tallentaa Lahden historiaa digitoimalla ihmisten kotialbumien kuvia kuvatietokannaksi. Yksityishenkilöt ovat tuoneet vanhoja Lahti-aiheisia valokuviaan digitoitavaksi ja talletettavaksi Albumit auki -projektin verkkosivuille, jossa on muidenkin kaupunkien kuvia, Lahti-Seuran puheenjohtaja Sauli Hirvonen sanoo.

Kuvia on kerätty muun muassa kolmessa Lahden kaupunginkirjastossa järjestetyssä tapahtumassa. Albumit auki -kokoelmaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä.

- Kuvat voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne ovat paperisessa muodossa ja liittyvät jotenkin Lahteen. Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat mainiosti projektin sivuille.

Kaikkiaan kuvia on kertynyt noin viisisataa, mutta kaikki niistä ei ole vielä tietokannassa.

- Lisäksi meillä on käytettävissämme Hämeen Rykmentin 120 000 kuvan arkisto, joka pitäisi käydä läpi, kuvien käsittelystä vastaava Keijo Skippari Lahden Videokuvaajat ry:stä kertoo.

- Tavoitteena on myös jossain vaiheessa tehdä näistä kuvista koostuva valokuvanäyttely esimerkiksi Kino iiriksen käytävätiloihin, sekä Tammisalin puolelle.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi