Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Salpakankaan päiväkotipalosta tuli pelastuslaitokselle koko illan urakka - katso uudet kuvat!

Hollolan Ylikartanon entisen päiväkodin sammuttaminen on jatkunut myöhäiseen sunnuntai-iltaan. Liekit  ovat päässeet pureutuneet syvälle rakenteisiin, jonne sammutusvesi ei helposti pääse. Kiinteistön yläpohja oli kauttaaltaan tulessa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomestari Harri Paukkunen kertoo, että palavaa kiinteistöä puretaan ja sammutetaan yhtäaikaisesti.

- Rakennus on purettava käytännössä kokonaan ennen kuin se saadaan pimeäksi (so. sammutetuksi).

Noin kello 22.30 aikoihin urakka alkoi olla voiton puolella. Tosin rakennuksesta oli edelleen pystyssä voimakkaasti savuavia osia, jotka piti purkaa myöhäisillan tunteina.

Syttymissyy on edelleen epäselvä. Alustavasti näyttää siltä, että palo on saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolella. Ex-päiväkoti oli osittain purettu jo ennen tulipalon syttymistä.

Paukkusen mukaan liekit ovat aina välillä näyttäneet tukehtuvan, mutta palopesäkkeet ovat saaneet uudestaan ilmaa ja tuli on aloittanut vastahyökkäyksen.

Kiinteistön kattorakenne antaa yhä erittäin runsaasti savua. Viranomaiset ovat kehottaneet lähiseudun asukkaita pitämään ikkunat kiinni ja ilmastoinnin pois päältä. Palomiehet ovat myös kierrelleet lähistön kerrostaloissa varmistamassa, että ikkunat on suljettu eikä asukkailla ole hätää. Poliisi on pitänyt Salpakankaantien suljettuna liikenteeltä.

Palopaikalla on illan mittaan ollut 6-7 sammutusyksikköä sekä muutama säiliöauto. Pelastuslaitoksen vakinaista miehistöä on paikalla Paavolan, Niemen ja Hollolan asemilta. Heidän apunaan ovat Keski-Hollolan, Herralan, Hakosilta-Nostavan ja Lahden sopimuspalokunnat.

Hätäilmoitus tuli noin klo 17.30. Liekit löivät jo korkealla, kun ensimmäiset paloautot tulivat paikalle.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X