Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Pelkää vaan, kyllä täällä saa pelätä!" Näin toimii humoristinen röntgenhoitaja, jota asiakkaat rakastavat

Röntgenhoitaja Ari Leinon tiedotteet herättävät terveyskeskuksen asiakkaissa hilpeyttä. Kuva: Sami Lettojärvi

Pitääkö terveyskeskuksen aina olla vakavaluontoinen paikka? Ei, mikäli uskomme Heinolan terveyskeskuksen asiakkaita. Röntgenhoitaja Ari Leino kirvoittaa kaupunkilaisilta jatkuvasti ilahtunutta palautetta hoitajana, joka tekee työnsä tiukan ammattitaitoisesti mutta kohtaa asiakkaat ystävällisen humoristisesti. Asiakkaat kokevat huumorin lievittävän jännitystä ja tuovan iloista mieltä:

"Olen ollut kuuntelemassa, kun röntgenhoitaja on huudellut sisään madame Virtasia, senorita Aaltosia ja niin edelleen. Hän oli myös ekstraystävällinen kun 3-vuotiaan tyttömme murtunut käsi kuvattiin."

"Kun hän kuvasi vasemman jalan polvea ja niskaani, kysyin häneltä näkyikö kulumia. Hän vastasi ettei ole lääkäri, hän on ainoastaan sisäisen kauneuden kuvaaja.... tulinpa iloiselle mielelle."

"Minulle hän sanoi: Olkaa hyvä, mösjöö!"

"Hän kutsui minut sisään nimellä "ruhtinatar Järvinen". Hän tekee jämptisti ja tarkasti työnsä ja antaa selkeitä ohjeita."

"Tiedote röntgenin luukulla:

Kuvantamisyksikön talviteatteri esittää:

YKSIN TÖISSÄ 3

Uskomaton tragikomedia!

Tämän mainion näytelmän ainoan näyttelijän voitte nähdä sukkuloimassa kuvaushuoneen ja toimiston välilllä. Paras tapa päästä improvisoituun dialogiin hänen kanssaan on istua ja odottaa sitkeästi luukulla."

"Aivan puolikuolleena keuhkokuumeen kourissa odotin röntgeniin pääsyä. Kun ovelta kuului kutsu "mademoiselle Salonen", niin väkisinkin alkoi hymyilyttämään. Ja hän on aivan huipputyyppi työssään myös lasten kanssa."

"Käyn röntgenissä kahden vuoden välein. Odotan aina, että tämä pitkä poika olisi töissä, kun hän saa jännityksen laukeamaan. Kun kerran sanoin, että kamala kun pelottaa, niin tää sanoi mulle: pelkää vaan, kyllä täällä saa pelätä. Vähän huvitti, kun joku muu ois alkanut sanoa että älä turhaan jännitä. Tällä on aina jotain yllättävää juttua ja TOSI matalalla äänellä. Hauska tyyppi.

"Ottaa päällyshousut pois... Ottaa välihousut pois... Alushousut saa jättää."

"Minulle puhuttiin italiaa ja sain myös selville, että hän osaa myös norjaa ja kyllä sujuu myös espanja. Tällaisia asiakaspalvelijoita saisi olla enemmän terveydenhuoltoalalla... terkuin signorina Nieminen.

"Alavartalolta kehotetaan riisumaan "päällyshousut, sukkahousut ja kengät, muttei välttämättä aivan tässä järjestyksessä."

"Tiedote luukulla: Hoitaja on syömässä. Karkea arvio paluuajasta on noin 10.59.01."

"Asiakas päivittelee kahden tunnin odotusaikaa: Mitä minä niin kauan teen? Siihen hoitaja: Tehän voisitte vaikka pyöritellä peukaloitanne, se on melko tavallinen ajanviettokeino."

"Lasten hammasröntgenkuvauksiin käytävältä kutsutaan kaunis neitokainen tai komea herra. Sisään tullessa kysellään lapsen lävistykset ja niittivyöt. Kuvaukseen asettautuessa kehoittaa ryhdistäytymään ja varoittaa korvien kohdalle tulevien piikkien uppoamisesta pään sisään, jos heiluu. Kuvauksen alkaessa kehoittaa hymyilemään leveästi hengittämättä. Lopuksi vielä näyttää lapselle hymyn näytöltä. Vastaa asiallisesti lapsen kysymyksiin ja toimii koko ajan kiireettömästi ja lapseen keskittyen. Kaikki tapahtuu hymyillen ja sopivasti leikkiä laskien, jännitys unohtuu, kun hihityttää hassun setän jutut."

Asiakaskommenteissa mainitut nimet on muutettu.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi