Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Älykontin kautta ostokset yhteisöllisesti kotiin

Aleksanterinkadulle tiistaina ilmaantuneesta älykontista on moneen. Sieltä voi noutaa kivijalkakaupoista tilatut isot ja pienet ostokset tai varata niille kotiinkuljetus.

Yksi älykontin valteista on se, että se on kulkukortilla käytettävissä ympäri vuorokauden.

- Meilläkin on asiakkaita, jotka käyvät muualla töissä eivätkä ole koskaan Lahdessa pesulan aukioloaikaan. Tähän asti pyykin jättäminen ja hakeminen on sujunut naapuriliikkeidemme avulla, mutta älykontti olisi tosi hyvä ratkaisu, pohdiskeli Pyykkipoika-pesulan toimitusjohtaja Tapani Alenius.

Älykontti on osa Kivijalka Kotiin -kokeilua, jonka tavoitteena on elävöittää Lahden keskustaa ja etsiä ratkaisuja kivijalkakauppojen kuljetuspulmiin. Kontin on kehittänyt CoReorient Oy, joka tuottaa myös tavarakimppakyytipalvelu PiggyBaggyä.

Kokeilussa ovat mukana Benjamin Maatilatori, kauneusalan yritys bm Day Spa, ekologinen ja eettinen vaateyritys Nurmi, vaatteiden ja asusteiden kivijalkakauppa MariMari, Karisman suutari oy, vaate- ja vintagekauppa Puolti sekä K-citymarket Paavola.

- Mukaan voi ilmoittautua vielä muutama innovatiivinen yritys lisää, sanoi markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi CoReorient oy:stä. Älykontti kokeilu kestää kesäkuun loppuun saakka.

Kontissa vuokratarvikkeitakin

- Huomasin facebookista, että älykontin avajaisissa neulotaan irronneita nappeja vaatteisiin. Minäkin sain nyt kauppareissulla napin kiinni farkkuihin, kertoi Taru Sallinen tyytyväisenä. Nappeja olivat neulomassa Nurmi Clothingista Noona Sten ja Elisa Lepistö. Bm Day Spa puolestaan tempaisi avajaisissa tarjoamalla edullisen manikyyrin, jossa sai kynnet Lahden väreihin.

Tapahtumassa oli jaossa älykonttiin pääsemiseen tarvittavia kulkukortteja ja kiinnostuneille kerrottiin, miten älykontin asiakkaaksi voi ilmoittautua. Ohjeet ovat luettavissa myös älykontin ulkoseinästä.

- Kontin toimintaperiaatteet kiinnostivat monia, erityisesti tavaroiden vuokrausmahdollisuus oli mieleen. Yksikin rouva ilmoitti voivansa vuokrata höyrypesurin, joten sellainen yritetään järjestää konttiin, selitti Henni Ahvenlampi.

Älykontin ja tavarakimppakyytien käyttämisessä korostuu ekologisuus ja eettisyys.

- Samalla asiakkaiden ja tavaroiden kuljettajien silmät avautuvat yhteisöllisyydelle, markkinointipäällikkö Ahvenlampi totesi.

Kuljettajiksi ilmoittautuneet yksityiset voivat kuljettaa ostoksia millä tahansa kulkuvälineellä ja saavat palkakseen asiakkaan määrittelemän korvauksen, vaikkapa 5 euroa.

Hanna Leppänen
hanna.leppanen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi