Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Työpäivä päättyi "tussahdukseen", maalaamo täyttyi savusta

Kuva: Juha Helminen

Lahdessa Ala-Okeroistentiellä sijaitsevassa teollisuuskiinteistössä sattui torstaina pieni räjähdys, joka johti suljetun tilan paloon. Päivystävä palomestari Kari Sipilä kutsui räjähdystä myöhemmin "tussahdukseksi". Se sytytti kuitenkin palon, jonka nostattama musta savupilvi herätti ympäristössä huomiota.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle neljän jälkeen. Sipilän mukaan tussahdus sattui kiinteistössä olevassa maalaamossa ja sen seurauksena tilassa olleet tinnerit ja rätit syttyivät tuleen.

Huomiota herättänyt musta savu lähti palossa kärähtäneistä sähkölaitteista. Palokaasut olivat myrkyllisiä, mutta kukaan tilassa syttymishetkellä olleista työntekijöistä ei loukkaantunut.

- Palo oli aika selkeä sammuttaa. Se ehti polttaa melkein kaiken palavan ennen tuloamme, joten tehtäväksi jäi lähinnä savutuuletus, kertoo Sipilä.

Palon syttymissyy oli illalla epäselvä. Sipilän mukaan episodi sattui päivittäisen prosessin, maalaamossa käytettävän korkeapaineruiskun suuttimen pesun yhteydessä.

Kiinteistövahingot jäivät alustavien arvioiden mukaan pieniksi. Maalaamotila on hetken pois käytöstä, mutta tuotantoa päästäneen jatkamaan väliaikaisjärjestelyin.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi