Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lammille suuri ortodoksinen keskittymä

Entisissä kehitysvammaisten kuntoutuskeskuksen tiloissa Lammilla sijaitsevaan Athos-säätiön luostarikeskukseen on tulevaisuudessa suunnitteilla muutakin toimintaa kuin mahdolliset munkkien ja nunnien luostarit. Säätiön tarkoituksena on tehdä luostarikeskuksesta maan suurin ortodoksinen keskittymä.

- Rakennuksia on paljon ja niihin olisi hyvä saada toimintaa. Alusta lähtien meillä on ollut ajatuksena, että täällä voisi olla esimerkiksi palvelutalo muistisairaille vanhuksille ja mahdollisesti inhimillisellä periaatteella toimiva saattohoitoyksikkö, jossa olisi mahdollisuus myös hengelliseen tukeen jos ihmisellä itsellään on siihen halu, Hannu Pöyhönen sanoo.

Luostarikeskuksessa on muun muassa rivitaloja ja kerrostaloja, joissa omaiset ja hoidettavat voisivat asua.

- Ajatuksena olisi, että omaisilla olisi mahdollisuus asua täällä se viimeinen jakso. Olemassa oleva koulurakennus voitaisiin ottaa koulukäyttöön ja tehdä siihen ortodoksinen yksityiskoulu.

Pöyhösen mukaan toisena ajatuksena on, että luostarikeskukseen tulisi näyttely- ja työskentelytiloja taiteilijoille ja valokuvaajille.

- Täällä avattiin uudenvuoden aattoiltana Markus Paavolan taidenäyttely, joka 200 kehystetystä mustavalkoisesta taidevalokuvasta. Lisäksi esillä on jo muutaman taiteilijan öljyväritöitä.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi