Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Viikon vaalivihje: Älä valitse taloyhtiön johtoon änkyröitä, nuukailijoita tai jarruttajia

Yhtiöhallituksilta tarvitaan asiantuntemusta ja yhteistyötaitoja, kun peruskorjauksissa puretaan vanhaa pois ja rakennetaan uutta tilalle. Kuva: Sami Lettojärvi

Asunto-osakeyhtiö tekee kalliin virhevalinnan, jos yhtiöhallitukseen päästetään vääriä henkilöitä. Riitelijät, pihistelijät ja jarrumiehet eivät pysty viemään läpi suuria korjaushankkeita tai edistämään yhteistä etua. Lopputulos voi tulla kalliiksi kaikille osakkaille.

Hallitusten valinta on esillä monessa talossa juuri nyt, kun yhtiökokoussesonki on meneillään.

Lahden Team-Isännöinti oy:n toimitusjohtaja Reijo Mononen sanoo, että yleensä hallituksiin löytyy jäseniä ongelmitta. Usein valitaan samat henkilöt seuraavalle toimikaudelle, ja joskus joukkoa täydentää joku uusikin kasvo.

- Ei sinne hallitukseen tungosta ole. Sen tiedän, että jos henkilökemiat menevät ristiin, silloin ei kukaan halua tehdä mitään.

Monosen mielestä jokaisen osakkeenomistajan kannattaa mennä itseensä, jos hallituksiin ei löydy menijöitä. Kysymys on siitä, onko taloyhtiössä edistetty myönteistä ilmapiiriä.

- Se on yhteinen asia.

Päijät-Hämeen kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Raimo Kiljunen arvioi, että yhtiökokouksiin tulee ehkä vain noin kolmannes kaikista osakkaista. Hän muistuttaa, että suurista remonteista päätetään yhtiökokouksissa.

- Se, joka jättää menemättä, antaa muille oikeuden päättää asioista.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X