Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Koirien haukku herätti nukkujat tekemään viime hetkellä hälytyksen rivitalopalosta

Kuva: Aleksi Jansson

Kaksikerroksisessa rivitalossa syttyi sunnuntaiaamuna uhkaava tulipalo Lahden Kampikadulla. Jos asukkaat eivät olisi heränneet koirien haukuntaan, tuho olisi voinut olla paljon pahempi.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Kittelä kertoo, että rivitalossa on viisi asuntoa ja yhden asunnon terassilla oli poltettu ulkotulta muovin päällä. Tuli levisi siitä terassille ja puoli viiden aikoihin myös räystäs syttyi ja tuli lähti pyrkimään rakennuksen yläpohjan rakenteisiin vesikaton alle.

– Tässä oli sillä lailla onnea matkassa, että jos hälytys olisi tullut vain muutamia minuutteja myöhemmin, tulisi olisi ehtinyt levitä ullakolla.

Kun pelastuslaitos tuli paikalle, talon asukkaat olivat herättäneet toisensa ja kaikki olivat jo poistuneet ulos rakennuksesta.

Palokunta esti tulen leviämisen eikä palo päässyt ullakon alla olleen huoneiston sisälle. Asunto kärsi kuitenkin jonkin verran savu- ja vesivahinkoja, joten asukkaat eivät voineet yöpyä siellä. Vaurioiden jälkitorjunta aloitettiin heti aamuyöllä. Poliisin arvion mukaan huoneisto säilyi todennäköisesti asumiskunnossa.

Muiden huoneistojen asukkaat pääsivät sammutustöiden jälkeen takaisin kotiinsa.

Palopaikka oli Kampinkadulla Lahden Kärpäsen kaupunginosassa.

Juttua on korjattu 17:33: Tekstiin yhdessä kohdassa virheellisesti kerrottu kerrostalo-sana on korvattu rivitalo-sanalla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi