Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Osanotto usein luvattoman vähäistä" - 5 syytä olla läsnä yhtiökokouksessa

Joskus kannattaa olla paikalla. Kuva: Anssi Hietamaa

Taloyhtiöiden jokakeväinen yhtiökokouskausi lähestyy. Aiotko osallistua?

Yhtiökokoukseen osallistuu monissa taloyhtiöissä luvattoman pieni osa osakkeenomistajista, harmittelee Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja Raimo Kiljunen. Käytännössä enemmistö osakkaista luovuttaa tällöin osallistujille suvereenin oikeuden päättää yhtiön asioista.

- Juridisesti olisi fiksua, että yli puolet osakkeenomistajista ja äänistä olisi kokouksessa edustettuna. Olisi edes kolmasosa, mutta sekään ei aina toteudu.

Yhtiökokous on asunto-osakeyhtiön ylin päättävä elin. Siinä vahvistetaan tilinpäätös ja talousarvio sekä päätetään merkittävistä remonteista, niiden sisällöstä ja rahoituksesta.

Kiljunen listasi pyynnöstä viisi syytä, miksi yhtiökokoukseen kannattaa osallistua itse tai valtuuttamalla joku valtakirjalla.

1. Osallistumalla saat tietoa siitä, miten yhtiön taloutta ja asioita on hoidettu. Olet myös päättämässä kuluvan vuoden asumiskustannuksista.

2. Voit päästä hallitukseen tai ainakin olla vaikuttamassa sen valintaan ja varmistamassa, että mielestäsi sopivat henkilöt ovat hoitamassa sinunkin omaisuuttasi.

3. Kokouksessa saat sellaista lisätietoa taloyhtiön asioista, jota ei välttämättä asiakirjoista löydy.

4. Tapaat muita osakkeenomistajia ja isännöitsijän ja voit luoda luontevasti kontakteja muiden osakkeenomistajien kanssa.

5. Voit esittää näkemyksiä ja ponsia asumiseesi vaikuttavien asioiden parantamiseksi. Näin ne kirjataan yhtiön johdon lisäksi muiden osakkeenomistajien tietoon.

- Lisäksi yhtiökokouksessa päätetään monista asumiseen vaikuttavista asioista kuten järjestyssäännöistä, Kiljunen muistuttaa.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X