Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ei enää ulkoa tankkaamista, uusi opetussuunnitelma mullistaa oppimisen

Lahtelaiset opettajat pohtivat työpajoissa kuinka uusi opetussuunnitelma tuodaan käytännön koulutyöhön. Kuva: Mirja Hussain

Hyvästi ulkoaopettelu ja opettajien yksinpuhelut. Uusi, syksyllä 2016 käyttöönotettava peruskoulujen ja esiopetuksen opetussuunnitelma lähestyy oppimista uudesta näkökulmasta.

Tulevaisuuden koulussa oppilaat eivät enää tankkaa ulkoa asioita, vaan oppiminen tapahtuu enemmän ajattelemaan oppimisen ja oppimaan oppimisen kautta. Tavoitteena on myös, että yhteisöllisyys ja viihtyminen ja sitä kautta motivaatio paranisivat peruskouluissa.

Lahden Sibeliustalossa riitti lauantaina vilskettä, kun 750 esi- ja perusopetuksen opettajaa, rehtoria ja päiväkodinjohtajaa pohtivat mitä uuden opetussuunnitelman käyttöönotto tarkoittaa käytännössä ja kuinka heidän työskentelytapansa muuttuvat uudistuksen myötä.

Perusopetuksen henkilökunta työskenteli päivän ajan pääasiassa erilaisissa työpajoissa, viidentoista eri teeman parissa. Teemoina olivat muun muassa toimintakulttuurin, oppiainerajat ylittävän yhteistyön sekä ajattelu- ja oppimistaitojen kehittäminen.

- Punaisena lankana opetussuunnitelmauudistuksessa on oppiainerajojen hälventäminen ja oppimisen kokonaisuuksien korostaminen. Tavoitteena on, että tulevaisuuden koululainen saa entistä paremmat taidot elinikäiseen oppimiseen ja kokonaisuuksien hallintaan, Lahden opetussuunnitelmatyötä johtava suunnittelu- ja kehittämispäällikkö Juha Patrakka Lahden kaupungin perusopetuspalveluista sanoo.

Uudessa opetussuunnitelmassa eri oppiaineita velvoitetaan yhteistyöhön myös käytännössä. Lahden opetussuunnitelmatyön tavoitteena on edetä siten, että mahdollisimman monet opettajat ovat mukana laatimistyössä.

Työn edetessä myös oppilaita ja huoltajia halutaan ottaa mukaan opetussuunnitelmatyöhön.

Lue lisää sunnuntain Etelä-Suomen Sanomista.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kotimaa

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen