Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rupla syöksyy - venäläiset peruvat mökkivarauksiaan paniikinomaisesti

Kuvituskuva Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden Visiitti Ky:n yrittäjä ja Urajärvellä sijaitsevan Uranlinnan isäntä Reijo Soininen sanoo, että Venäjän ruplan syöksy tuntuu nyt erityisen kipeästi päijäthämäläisen maaseutumatkailuyrittäjän kukkarossa.

- Tilanne on todella hankala. Noin puolet venäläisten uudenvuoden seudulle tekemistä mökkivarauksista on peruttu. On haastavaa, että peruutukset tulevat näin myöhään. Mökkejä ei oikein enää ehdi vuokrata uudelleen. Toisaalta ymmärrän, että jos rahan arvosta putoaa puolet, niin se laittaa tavallisen venäläisen miettimään onko varaa matkustaa, Soininen sanoo.

Soininen osallistui parinkymmenen muun päijäthämäläisen maaseutumatkailuyrittäjän kanssa tiistaina Lahdessa Luhdan tornissa järjestettyyn Sälli- hankkeen päätösseminaariiin. Koulutusohjelman aikana yrittäjät saivat työvälineitä maakunnan matkailun ja yritystoiminnan kehittämiseen. Hanke alkoi vuonna 2011 ja päättyy nyt vuoden lopussa.

Lahden ammattikorkeakoulun vetämän Sälli-hankkeen tarkoituksena oli tukea päijäthämäläisten maaseutumatkailuyrittäjien liiketoiminnan kehittämistä sekä yrittäjien jaksamista. Koulutusohjelmassa yrittäjiä kannustettiin pohtimaan muun muassa markkinointia ja kehittämään sähköisiä palvelujaan, kuten vaikuttamista sosiaalisessa mediassa.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi