Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kaupungin parhaaksi äänestetty ravintola: Näillä eväin suosio syntyy

Rouxin ravintoloitsija Kati Häkkinen kehuu työntekijöitään motivoituneiksi ja työlleen omistautuneiksi. Kuva: Katja Luoma

- Upeaa, tässähän tulee ihan tippa linssiin! Ihanaa saada arvostusta näin, huokailee Rouxin ravintoloitsija Kati Häkkinen ESS.fin ravintolaäänestyksen voitosta kuultuaan.

Roux voitti ESS.fin Lahden paras ravintola -äänestyksen. Ravintola kahmi eniten eli lähes sata ääntä, kun kokonaisuudessaan ääniä annettiin reilut 700.

- On hienoa, että palautetta tulee asiakkailta tässäkin muodossa. Se osoittaa, että meidän tekemäämme työtä arvostetaan.

Ja sen Häkkinen sanoo, että kovasti on Rouxissa suosion eteen työtä tehtykin.

- Meillä on tosi kova laatuvaatimus itsellemme ja omalle työllemme. Yritämme aina tarjota parasta mahdollista niin ruoan kuin palvelunkin saralla. Haluamme panostaa palveluun. On tärkeää, että asiakas pystyy luottamaan ravintolan kuin ravintolan tasoon, ettei tule ala- ja ylämäkiä. Tavoitteemme on ylittää asiakkaan odotukset - joka kerta.

Rouxin plussiksi mainittiin kyselyn kommenteissa nimenomaan hyvä, laadukas ruoka mutta myös tasalaatuinen, ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Paljon syntyy siitä, että oma henkilökunta on tavattoman motivoitunut ja omistautunut työlleen.

- Rohkeita, ihania työntekijöitä, Häkkinen kuvailee omaa joukkoaan.

Työntekijöitä myös rohkaistaan kouluttautumaan ja kehittämään itseään, eikä itsensä kehitys Häkkisen mukaan ole iästä kiinni. Ravintolan henkilökunta onkin paitsi omasta aloitteestaan myös Häkkisen vinkkauksesta osallistunut vuosien varrella erilaisiin ravintola-alan kilpailuihin. Seuraava kisa on näköpiirissä heti tammikuussa, kun aiemmin Vuoden tarjoilija -kisassa pärjännyt ravintolapäällikkö Saara Alander lähtee Rovaniemelle Nuori sommelier -kisaan.

- Kilpailu on todella haastava, jo teoriakoekin on perinteisesti ollut vaikea. Kisassa myös muun muassa pitää tunnistaa eri rypäleitä maun ja ulkonäon perusteella. Voittaja lähtee kisaamaan aina Australiaan asti.

Häkkisen mukaan kisat paitsi vaativat työntekijältä paljon myös antavat paljon.

- Jo kilpailukokemus itsessään on ainutlaatuinen tilaisuus ja kilpailuissa todella testataan osaamista.

Rouxiin tullaan ruokailemaan Lahtea kauempaakin.

- Meillä on Lahdessa loistava kulttuuritarjonta, joka näkyy erityisesti näin pikkujoulukaudella, ohjelmaa on niin Sibeliustalossa kuin kaupunginteatterissakin. Moni haluaa yhdistää kulttuurielämykseen hyvän ruoan. Lisäksi meidän valttimme on sijainti rautatieaseman vieressä. Ulkopaikkakuntalaisen ei tarvitse miettiä autolla lähtemistä, kun voi helposti hypätä junaan.

Monen mielikuvissa Roux on hintava. Tämän hetken haastava taloudellinen tilanne näkyy Häkkisen mukaan normaalia pienempinä asiakasmäärinä.

- Jos hinta määrää, saatetaan valita edullisempi ravintola. Jos se ei ole määräävä tekijä ja haetaan nimenomaan hyvää ruokaa, ei hintaa katsota.

Erityisesti alkoholimyyntiin asiakkaiden tiukentuneet kukkaronnyörit vaikuttavat:

- Viiniä menee aiempaa pienempinä annoksina. Kun kuitenkin halutaan kokea ruoan ja viinin yhdistelmä, saatetaan tilata puolikas viinipaketti ja se riittää. Eivätkä meillä satasen viinit juuri liiku, ihmiset pitäytyvät keskihintaisissa pulloissa.

Jos taantuma kurittaakin, pikkujoulukausi aina piristää ja saa oven käymään tiuhempaan.

- Pikkujouluvarauksia on mukavasti ja niitä tulee koko ajan lisää, Häkkinen hymyilee ja kiirehtii jälleen puhelimen ääreen päivystämään.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi