Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Teen töitä ihmisille" - Anne Louhelainen (ps.) ei pelkää gallupeja

Kansanedustaja Anne Louhelainen korostaa, ettei hän tee töitä gallupeille, vaan ihmisille. Kuva: Vesa Moilanen

Perussuomalaisten gallupsuosion lasku ei vielä pelota puolueen kansanedustajia, mutta peiliin on katsottava.

- En ole tehnyt gallupeille töitä, enkä tee nytkään vaan ihmisille. En koe tilannetta pelottavana, Anne Louhelainen sanoo.

Louhelainen jatkaa, että puolue on tehnyt välikysymyksiä, joilla asioita on nostettu yleiseen keskusteluun. Tätä viestiä on vietävä kentälle ja oltava aidosti ihmisen kanssa nokatusten eikä pelkästään sosiaalisessa mediassa.

Alamäen yhtenä syynä pidetään sitä, että ulkoasiainvaliokuntaa johtava puheenjohtaja Timo Soini on paljon ulkomailla. Louhelainenkin myöntää, että Soinin matkat vievät hänet pois kotimaan töistä, mutta toteaa, että näillä työmatkoilla luodaan pohjaa ja verkostoa hoitaa nimenomaan suomalaisten asioista.

Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) muistuttaa, että Soini oli viime vaalienkin alla Brysselissä. Hän kuitenkin myöntää, että kenttä kaipaa Soinilta enemmän näkyvyyttä.

Puheet perussuomalaisten alamäestä ja demareiden ohimenosta ovat Tossavaisen mielestä liioittelua, sillä kaikki kannatusmuutokset mahtuvat virhemarginaalin sisään. Hän muistuttaa puoluekentän liikkumisesta.

- Keskusta kävi 12 prosentissa vuonna 2012 ja on nyt 25 prosentissa. Meidän kannatus oli eduskuntavaalien alla alle 10 prosenttia ja vaaleissa 19,1 prosenttia.

Tossavainen korostaa, että perussuomalaisten kannatus on ollut vaalien jälkeen kaikkein tasaisinta. Hänestä ratkaisevaa on se, mitä tapahtuu lähiviikkoina ennen vaaleja.

Hän pitää todennäköisenä, että keskusta pysyy suurimpana puolueena. Alexander Stubbin johtaman kokoomuksen kiiltokuva sen sijaan säröilee. Hän povaa puolueen kannatuksen laskevan 17 prosenttiin.

- Keskustan kannatus on vaaleissa 25 prosenttia ja kolme muuta puoluetta ovat lähellä toisiaan.

Hän arvioi, ettei hallituksella ole enää asioita, joilla se voi nostaa omaa profiiliaan. Siksi Stubb kiertää ympäri maakuntia kehumassa itseään.

Lue lisää lauantain Etelä-Suomen Sanomista.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi