Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rinne: Suomi tarvitsee maahanmuuttajia

Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan työttömyys voi vielä kääntyä työvoimapulaksi Suomessa. Kuva: Matti Salmi

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) on huolissaan työvoiman riittävyydestä tulevaisuudessa. Hän toivoo, että Suomessa ryhdyttäisiin keskustelemaan vakavasti työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

- Suomessa on jo viitisen vuotta ollut tilanne, jossa työmarkkinoilta poistuu enemmän porukkaa, kun sinne tulee. Tilanne jatkuu samanlaisena ainakin vuoteen 2030 tai jopa 2035 saakka, ellei jotain tehdä, Rinne muistuttaa.

Sitten kun Suomen talous lähtee taas kasvuun, yritykset tarvitsevat lisää työntekijöitä. Tuolloin tekijöistä voi tulla pulaa.

- Jos haluamme, että talous kasvaa ja vienti vetää, niin työvoimapula on todellinen riski. Työperäisen maahanmuuton lisäämistä pitää harkita, jotta emme ole housut kintuissa, kun työntekijöitä taas joskus halutaan palkata.

Antti Rinne myöntää, että aihe on arka, koska tällä haavaa maassa on 440 000 ihmistä työttömänä tai työvoimapoliittisten toimenpiteiden kohteena.

- Paljon tietysti pitää tapahtua ennen kuin nykyinen työttömyys kääntyy työvoimapulaksi. Toivon kuitenkin kovasti, että talous lähtee nousuun ja pystymme kiinnittymään megatrendeihin, joista saadaan uutta työtä.

Lue lisää sunnuntain paperilehdestä. 

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi