Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Grahn-Laasonen: Soidensuojeluohjelma jatkuu, tavoitteet samat

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen korosti STT:lle, että soidensuojeluohjelma jatkuu ja sen tavoitteet ovat edelleen samat. Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vakuuttaa, ettei soidensuojeluohjelma ole vaarantumassa. Ympäristöjärjestöt arvostelevat voimakkaasti Grahn-Laasosen päätöstä selvittää, voitaisiinko soidensuojelussa edetä vapaaehtoisuuden pohjalta.

Grahn-Laasonen korosti STT:lle, että soidensuojeluohjelma jatkuu ja sen tavoitteet ovat edelleen samat. Ministeri ei myöskään usko, että vapaaehtoisuuden selvittämisellä on vaikutusta suojeluohjelman kokonaisaikatauluun.

Yksikään ympäristöministeri ei ikinä Suomessa ole pysäyttänyt jo sovittua suojeluohjelmaa, sanoo vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö Facebookissa.

– Nykyinen ympäristöministeri on ilmoittanut suunnittelevansa luopumista loppumetreillä olevasta soidensuojelun täydennysohjelmasta ja muuttavansa sen vapaaehtoiseksi "minisuojeluksi". Soidensuojelun täydennysohjelma on jo hallitusohjelmassa sovittu ja rahoitettu suojeluohjelma, jolla pelastetaan viimeisiä arvokkaita soitamme, Niinistö sanoo.

Niinistön mukaan Etelä-Suomessa viimeiset uhanalaisen suoluonnon rippeet on saatava suojelun piirin tai sadat suoluontotyypit ja lukemattomat kasvi- ja lintulajit katoavat Suomesta.

Niinistö sanoi STT:lle uskovansa, että SDP on samalla linjalla vihreiden kanssa soidensuojeluasiassa.

Myöskään kokoomuksessa kaikki eivät kannata Grahn-Laasosen suunnitelmia. Konkaripoliitikko Pertti Salolainen sanoo tviitissään, että "pahalta näyttää.Toivottavasti ei pidä paikkansa".

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK sen sijaan on Grahn-Laasosen kaavailuihin tyytyväinen.

– Vapaaehtoisuuteen perustuva soidensuojelu on MTK:n tavoitteiden mukaista, sanoo MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola.

Pietolan mukaan 50 000 hehtaaria suojeltavia soita löytyy helposti ja toinenkin puolikas löytyy, kun edetään vapaaehtoisuuden pohjalta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi