Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Puolustusvoimat ei päivittänyt Windows XP -koneitaan ajoissa, maksaa Microsoftille kovaa hintaa

Kymmenkunta suomalaista toimijaa maksaa Microsoftille, että saa siltä erillissopimuksella päivityksiä vanhentuneeseen Windows XP -käyttöjärjestelmään. Käyttöjärjestelmän yleinen tuki loppui huhtikuussa, mikä heikentää Windows XP-tietokoneiden tietoturvaa ja toimivuutta. 

  Puolustusvoimat on yksi noin kymmenestä ohjelmistojätti Microsoftille maksavasta.

- Olemme varmistaneet tuen kaikkiin käytössämme oleviin järjestelmiin niin kauaksi aikaa kuin ne ovat meillä käytössä, kommentoi johtamisjärjestelmäpäällikkö prikaatikenraali Ilkka Korkiamäki.

Hän ei avaa tarkemmin aikataulua, jolla puolustusvoimat aikoo irtautua XP-kannasta. Windows XP:tä edelleen käyttävien tietokoneiden määrääkään hän ei kerro. Pienestä määrästä ei kuitenkaan ole kyse.

- Meillä on iso muutos menossa tällä hetkellä, mutta sitä en kommentoi, milloin se on loppuun asti toteutettu, hän muotoilee.

Sodan ajan järjestelmissä Windows XP ei ole ollut Korkiamäen mukaan käytössä enää pitkiin aikoihin. Myöskään puolustusministeriössä ei ole ollut XP -koneita vuosiin.

  Microsoftin Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivanen kertoo, että erillissopimukset on rakennettu ohjaamaan pois vanhentuneesta tietojärjestelmästä.

- Olemme tehneet muutamia räätälöityjä sopimuksia tuen jatkumisesta. Ne on hinnoiteltu niin, että pelkkä hinnoittelu kannustaa laittautumaan eroon XP-työasemista, hän sanoo.

Sopimuksen yleisperiaatteena on, että jokaisesta Windows XP:tä käyttävästi tietokoneesta maksetaan erillinen kuukausimaksu.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kotimaa

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen