Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vävypoika raivasi haitarilla tiensä appiukon sydämeen

Lapsenlapset Meri ja Lumi ovat Markku Jousalan aarteita. Vanhemmat Mirva Jousala ja Tuisku Marttinen pitävät huolen, että myös pikkuvieraat viihtyvät häissä. Kuva: Elias Lahtinen / Etelä-Suomen Sanomat

Kesä on hääjuhlien aikaa. Sarjassamme sulhanen, morsian ja appi kertovat, miten rakkauden roihusta syntyy lopulta ikimuistoinen juhlapäivä. Osa 3/3

Sanotaan, että jos vävypojan kanssa ei tule toimeen, menettää lopulta tyttärensäkin. Markku Jousalan ei tarvitse pelätä, että Mirva-tytär katoaisi minnekään. Vävy Tuisku Marttinen on Markun mukaan rehellinen ja suorasanainen mies, joka ymmärtää pientä leikkimielistä sanailua.

- Tuisku on laulumiehiä. Ensimmäisen kerran kun tapasimme, hän rupesi soittelemaan haitaria. Tuumasin vain, että laulava vävykokelas on mukava juttu, minulle kun ei luoja ole lauluääntä suonut.

Mirva ja Tuisku seurustelivat yli neljä vuotta ennen kuin he päättivät juhlia kesähäitä. Appiukko malttoi odottaa tyynesti, vaikka välillä mielessä kävikin, milloin pääsee maistelemaan hääkakkua.

- Silloin, kun he ostivat yhdessä talon, sanoin, että pankinjohtajan vihkiminen on melkein pätevämpi kuin papin, Markku sanoo ja nauraa.

Appivanhemmilla on tärkeä rooli Mirvan ja Tuiskun häissä. Markku on vaimonsa kanssa luvannut järjestää vieraiden kahvituksen. He myös kustantavat ruokaviinit.

Konditoriakoulun opettajana Markulle on erityisen tärkeää hääkakku, joka valitaan ja valmistetaan huolella. Markun mukaan kakku on symboli, josta tunnistaa, onko kyseessä firman ruokajuhlat vai komeat kesähäät.

Alle kuukauden päästä Markku johdattaa tyttärensä alttarille. Hän ei voisi olla onnellisempi Mirvan ja Tuiskun puolesta.

- Eiköhän kaikilla meillä ole tavoite päästä yhteiseloon toisen kanssa, tokkopa kenenkään on hyvä yksin olla.

Jenni Hakkarainen
jenni.hakkarainen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi