Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Iltalehden kysely: Kokoomus EU-vaalien suurin

Jyrki Kataisen (oik.) kokoomus on Iltalehden gallupin mukaan EU-vaalien selvä ykkönen. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kokoomus on Iltalehden kyselyn mukaan EU-vaalien suurin puolue. Puoluetta kannattaisi mittauksen mukaan vajaa 24 prosenttia vastanneista.

Toisena on keskusta vajaan 19 prosentin ja kolmantena perussuomalaiset 16 prosentin kannatuksella. SDP:n kannatus on reilu 15 prosenttia.

Näillä kannatusluvuilla kokoomus ottaisi neljä europarlamenttipaikkaa eli yhden enemmän kuin tällä hetkellä. Keskusta saisi kolme paikkaa, kun taas SDP ja perussuomalaiset saisivat molemmat kaksi paikkaa.

Vihreät sai 8,1 prosentin, vasemmistoliitto 7,7 prosentin, RKP 4,1 prosentin ja kristillisdemokraatit 4,4 prosentin kannatuksen. Näillä luvuilla vihreät menettäisi toisen meppinsä. Ilman europarlamentaarikkoa oleva vasemmistoliitto saisi yhden paikan. RKP ja kristillisdemokraatit eivät olisi saamassa yhtään meppiä.

Mielipidemittauksen on toteuttanut Tietoykkönen toukokuun alkupuolella. Kannatusarviota kysyttiin puhelinhaastattelussa tuhannelta suomalaiselta. Selvityksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta hieman yli 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi