Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ruotsi vapaaehtoiseksi -aloite eduskuntaan

Vapaa kielivalinta ry sanoo haluavansa parantaa suomalaista koulujärjestelmää. Kuva: Lehtikuva / Milla Takala

Eduskunta joutuu ottamaan kantaa siihen, olisiko ruotsin kielen opiskelu kouluissa muutettava vapaaehtoiseksi vai ei. Aloitteen takana on Vapaa kielivalinta ry.

Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Sampo Terho (ps.) sanoi lehdistötilaisuudessa, että "pakkoruotsi" sai alkunsa vuonna 1968 peruskoulu-uudistuksessa lehmänkaupalla, kun RKP haluttiin hallitukseen.

Terhon mukaan kyse on siitä, suuntaudutaanko tulevaisuuteen vai menneisyyteen ja kunnioitetaanko järkisyitä vai tekosyitä.

–  Ruotsin vapaaehtoisuudesta olisi hyötyä taloudelle ja yritysmaailmalle, joka saisi silloin rekrytoida laajemmalla kieliosaamisella varustettuja suomalaisia.

Tohmajärveläinen rehtori Arto Juntunen korosti venäjän kielen opiskelun tärkeyttä Pohjois-Karjalassa. Valinnaisuutta kielten opiskeluun tarvittaisiin ylipäätään lisää.

–  Annamme kohtuuttoman kilpailuedun Ruotsille siinä, että ruotsalaiset lukevat maailmankieliä. Suomessa luetaan kahta pientä kieltä, suomea ja ruotsia ja tietysti sitten valtakieltä englantia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi