Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Soini maahanmuuttokriittisten tv-taidoista: "Halla-aho on ainoa, joka siellä pärjää"

Timo Soini julkisti kirjansa torstaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän halla-aholaiset ovat Timo Soinin hampaissa hänen uudessa kirjassaan Peruspomo.

– Olen käynyt keskusteluja Halla-ahon ja kumppaneiden kanssa tietynlaisten uutisten toistuttua aina uudelleen, mutta kaikille sana ei mene perille, Soini viittaa ryhmänsä maahanmuuttokriitikoihin.

Kirjan alkupuolella Soini ruotii nykyisen kansanedustajan Jussi Halla-ahon toimintaa viime EU-vaalien alla.

Hän arvelee, että Halla-aho olisi pitänyt ottaa puolueen EU-vaaliehdokkaaksi, jos tämä olisi heti ilmoittanut, että yrittää lopettaa ehdokkuutensa varmistamiseksi käynnistetyn nimien keräämisen.

– Sittenhän hänet olisi ollut pakko ottaa ehdokkaaksi. Mikä olisi ollut syy olla ottamatta? Valituksenalainen sakkotuomio alemmasta tuomioasteesta ei olisi riittänyt perusteeksi. Tai ainakin se olisi ollut aika tylsästi tehty, enkä osaa sanoa, mitä sitten olisimme tehneet. Todennäköisesti hän olisi ollut listalla.

Kehujakin Halla-aho Soinilta saa. Yhdessä kohdassa mutkan kautta.

– Aina tulee jotain yllättävää, ja suurimmaksi osaksi sellaista, joka ei johdu omasta toiminnastani. Siellä ovat olleet hakkaraiset, halla-ahot, hirvisaaret. Jos ei muuta, niin sitten Olli Immonen menee pöhköyksissään A-talkiin. En viitsinyt edes katsoa, kun otti niin päähän. Susanne Päivärinta veti Immosta ihan alta lipan.

– Maahanmuuttokriitikoista Halla-aho on ainoa, joka siellä pärjää. Olenkin huomannut, etteivät he häntä enää oikein kutsutakaan.

Soinin mukaan toimittajat ovat liioitelleet halla-aholaisten merkitystä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.

– Se kävi ilmi Eerolan leimautumisessa halla-aholaiseksi, mikä johti siihen, että hänellä ei ollut riittävää kannatusta valiokunnan puheenjohtajaksi.

Soini viittaa tapahtumasarjaan, jossa Jussi Halla-aho joutui jättämään hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden sakkotuomionsa takia ja ilmoitti haluavansa seuraajakseen Juho Eerolan.

– Juho Eerola tästä maahanmuutto-falangista on hoksnokkapoika. Hän olisi lahjakas, jos vain keskittyisi asioihin, Soini kehaisee kirjassa toisaalla.

Matti Pietiläinen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi