Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Soini Hirvisaaresta: "Läpimenoa en osannut aavistaa - ikävä yllätys"

James Hirvisaaren valtakirjaa tarkistetaan eduskunnassa. Kuva: Mirja Hussain

Perussuomalaisten liepeille pesiytyneet hörhöt ärsyttävät puolueen puheenjohtajaa enemmän kuin aiemmin on tiedetty, selviää perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin tuoreesta kirjasta.

Tänään julkaistussa Peruspomo-kirjassa Soini kuvaa, miten tietyt ihmiset pilaavat puolueen mainetta ja suututtavat puheenjohtajaa, joka joutuu heidän tekemisiään selittelemään.

Arvioissaan Soini muistaa myös asikkalalaista kansanedustajaa James Hirvisaarta, joka nousi eduskuntaan perussuomalaisten listalta. Hänet erotettiin puolueesta syksyllä, jonka jälkeen Hirvisaari liittyi Muutos 2011 -puolueeseen.

Perussuomalaisiin on liittynyt paljon muihin puolueisiin kyllästyneitä ihmisiä. Osa heistä on aiheuttanut puolueelle harmia muun muassa kommenteillaan sosiaalisessa mediassa. Soini oppi vastaamaan medialle, että ei ehdi vahtimaan kaikkia perussuomalaisten ehdokkaita.

Kirjassa kerrotaan ensimmäistä kertaa myös sydänoperaatiosta, joka Soinille tehtiin toissa vuonna. Julkisuudessa puhuttiin tuolloin Soinin näyttävän väsyneeltä, eikä operaatiosta puolueen sisälläkään tiennyt kuin puolen tusinan verran ihmisiä. Soinin sydänoperaatio oli rytmihäiriöiden korjaamista.

Soini käy kirjassa läpi perussuomalaisten nousua voittajaksi eduskuntavaaleissa 2011. Hän kuvaa myös omia ehdokkuuksiaan ja arvioi, että ei ole enää lähdössä presidenttiehdokkaaksi.

Näin Soini luonnehtii joitakin nykyisiä ja entisiä puoluetovereitaan.

Teuvo Hakkarainen:

–  Niitä miehiä, joille sattuu ja tapahtuu, vaikka he eivät ole pahoja. Hakkaraisen sanoman pitää tulla sanotuksi, mutta ihmisenä hän on sellainen, että hän saattaisi olla onnellisempi ja viihtyä paremmin sahalla kuin eduskunnassa.

Jussi Halla-aho:

–  Emme ole mitään bestiksiä. Yhden asian mies, jonkinlainen monomaanikko. Hänen parhaat ominaisuutensa eivät liity johtamiseen. Taustansa on vähän traaginenkin. Henkinen kestokyky on hämmästyttävän kova.

Jussi Niinistö:

–  Totinen protestantti, luotettava, säntillinen ja hyvä mies. Paras mieheni eduskunnassa.

James Hirvisaari:

–  Läpimenoaan Hämeessä en osannut aavistaa. Hän oli ikävä yllätys.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi