Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Puolustusvoimat väistymässä Hälvälästä Padasjoen Tarukselle

Hämeen Rykmentin tiedustelukomppanian tarkka-ampujat harjoittelivat Hälvälässä keskiviikkona. Yliluutnantti Keijo Matilainen opastaa alikersantti Antti Repoa. Kuva: Pertti Louhelainen / Etelä-Suomen Sanomat

Puolustusvoimat etsii jo aktiivisesti Hälvälän harjoitusalueen korvaavaa aluetta. Taruksen alue Padasjoella kiinnostaa. Puolustusvoimilla on Taruksen alueella noin 140 hehtaaria maata. Se järjestää alueella muun muassa ajoharjoittelua.

Alueen laajentaminen ja kehittäminen kiinnostaa Puolustusvoimia. Lähtökohtana on, että ampumaradalla voidaan jatkossakin ampua kiväärikaliiperisilla aseilla.

Puolustusvoimien toiminnan lisääntyminen Taruksen alueella sopii niin Padasjoen kunnalle kuin Pelastusalan keskusjärjestölle, jonka kurssi- ja leirikeskus on ollut viimeiset kaksi talvea kiinni vähäisen käytön takia. Keskus sijaitsee armeijan leirialueen kupeessa.

Puolustusvoimien ampumatoiminta Hälvälässä päättyy vuoden 2024 loppuun mennessä. Hälvälässä käy myös siviiliampujia.

Hälvälän maaperän puhdistaminen on Puolustusvoimien vastuulla. Raivaussuunnitelman laatiminen alkaa tänä vuonna alueen eteläosasta. Alue on tarkoitus kaavoittaa asumiselle.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi