Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Professori tyrmää ehdotuksen etnisen ryhmän tilastoinnista

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ehdottaa, että Suomessa kerättäisiin tietoja etnisten vähemmistöjen määrästä. Tiedot voitaisiin hänen mielestään kerätä joka viides vuosi väestölaskennalla, jossa tilastoitaisiin eri etnisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten määrä.

Immonen on jättänyt asiasta tänään kirjallisen kysymyksen.

–  Erilaisten tutkijoiden mukaan kansainvälistyminen lisää etnisyystiedon tarvetta suomalaisessa yhteiskunnassa, eikä jatkossa ole yhdentekevää, millaisia muuttujia ja luokituksia tilastoissa käytetään, Immonen sanoo tiedotteessaan.

Hän pitää ongelmallisena, että Suomessa tilastoitiin ihmisiä etnisyyden perusteella viimeksi vuosikymmeniä sitten, eikä enää tiedetä, kuinka paljon Suomessa on romaniväestöön kuuluvia.

Immonen haluaa tietää, kuinka paljon Suomessa kaiken kaikkiaan on maahanmuuttajataustaisia ja etnisiin vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä.

Etnisten ryhmien nimikkeitä voisivat olla hänen mielestään esimerkiksi suomensuomalainen, suomenruotsalainen, saamelainen, romani, muu eurooppalainen, afrikkalainen, aasialainen, monimuotoinen etninen tausta ja muu etninen tausta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi