Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Siimes: Eläkevarojen hajauttamiselle on perusteet

Kokoomuksen Sampsa Katajan mielestä julkinen toimija eli Keva pystyy hoitamaan eläkejärjestelmän halvemmalla, nopeammin ja oikeusvarmemmin. Kuva: Lehtikuva / Kimmo Mäntylä

Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes puolustaa eläkevarojen hajauttamista useaan yhtiöön. Siimes muistuttaa kannanotossaan, että Suomessa työeläkevarat ovat useamman lukon takana suojassa politiikan ja talouden suhdanteilta. Usealle toimijalle hajautetulla mallilla myös hallitaan sijoitusriskejä.

Kevan hallituksen entinen puheenjohtaja kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) esitti torstaina Ylen uutisissa nykyisen usean eläkeyhtiön mallin purkua. Kataja muistuttaa, että Suomessa on lailla säädetyt eläkemaksut ja eläkkeiden tasot, joten todellista kilpailuasetelmaa ei ole.

Katajan mukaan on nähty, että julkinen toimija eli Keva pystyy hoitamaan järjestelmän halvemmalla, nopeammin ja oikeusvarmemmin. Myös sijoitustuotto on ollut yksityistä parempi.

Myös eläkeyhtiö Ilmarisen eläkepolitiikasta vastaava johtaja Jaakko Kiander vastustaa Katajan ehdotusta. Kiander kirjoittaa blogissaan, että eläkerahastojen suuruus johtaisi ne poliittisen mielenkiinnon kohteeksi, eikä eläketurvalla olisi enää samanlaista perustuslain suojaa kuin nyt.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi