Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Natalil Lintala on nainen bimbon valetähden takana

Natalil Lintala on puertoricolaistyttö Maria Lahden kaupunginteatterin West Side Story -musikaalissa. Kuva: Katja Luoma

Näyttelijä Natalil Lintalan meriitteihin kuuluu muun muassa Suomen kansan "suututtaminen" pröystäilevänä laulajatähti Kristal Blingströminä. Jälkeenpäin on tietenkin ilmennyt, että kyseessä oli mainostempaus.

Vaikka tämä nasaalisti laulava, hieman bimbo roolihahmo on ehkä tähän asti ollut suurelle yleisölle Lintalan töistä tutuin, se on kuitenkin vain yksi monipuolisen taiteilijan ulottuvuuksista. Lahjakas nainen valmistui näyttelijäksi vuonna 2012, mutta on tehnyt teatteria lähes koko ikänsä.

Viime aikoina Lintala on huomattu erityisesti musikaalirooleistaan. Viime vuonna hän lauloi Aleksanterin teatterin Rent-musikaalissa, tänä vuonna on vuorossa West Side Storyn naispääosa Lahden kaupunginteatterissa.

Lintala rakensi Miika Murasen ohjaamana West Side Storyn Mariasta ronskin, elämää janoavan nuoren naisen, jolla on oma tahto. Hänen mukaansa Marian tunteet ja tarina on kirjoitettu Leonard Bernsteinin musiikkiin niin, että ne ovat luettavissa suoraan partituurista ilman tekstiäkin.

Lintalan roolisuoritusta ja vivahteikasta ääntä kriitikot ovat ylistäneet poikkeuksetta, ja hiljattain hänet palkittiin Helsingin Kaupunginteatterin Ensi linja -kannustuspalkinnolla.

Nuori näyttelijä ei haaveile niinkään tietyistä unelmarooleista kuin siitä, että uskaltaisi jatkuvasti rikkoa rajojaan ja yllättää itsensä.

Lue Natalil Lintalan haastattelu lauantain Etelä-Suomen Sanomissa.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi