Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Opiskelijat vaihtavat painetut kirjat sähköisiin

Sähköisen kirjan voi napata lainaan kotikoneelleen. Kuva: ESS

Opiskelijoiden sähköisten aineistojen käyttö on kasvanut Päijät-Hämeen alueella 35 prosenttia puolen vuoden aikana. Sähköisiä kirjoja, lehtiä ja tietokantoja on käytetty tämän vuoden aikana jo 850000 kertaa.

- Tämä kasvutahti on täydellinen läpimurto. Olemme yrittäneet ohjata opiskelijoita ja oppilaitoksia käyttämään sähköisiä aineistoja jo vuosia, ja nyt ne on vihdoin löydetty, kertoo tietopalvelujohtaja Sirkku Blinnikka.

Kirjastot mainostavat sähköisiä aineistoja, koska ne ovat halpoja ja niitä riittää kaikille.

Sähköisiin aineistoihin pääsee käsiksi etätunnuksilla suoraan kotoa tai reissun päältä, joten ne helpottavat erityisesti kasvavan etäopiskelijajoukon arkea. Aineistot lyhentävät myös kirjastojen varausjonoja.

- Jonot ovat opiskelijoille iso ongelma, sillä he tarvitsevat kirjat nopeasti, tiettyyn päivämäärään mennessä. Tavoitteemme on, että Lahdessa opiskelijat eivät enää joudu siirtämään tenttejä tai muita suorituksia kirjapulan vuoksi.

Painettuja kirjoja hankitaan kirjastoihin nyt vähemmän kuin ennen, sillä yksittäisestä opuksesta ei enää tarvita kymmentä painokappaletta. Sähköiset aineistot ovat painettuja huomattavasti edullisempia, joten kirjasto säästää rahaa samalla kun aineistoja on tarjolla entistä enemmän.

- Emme voisi hankkia näin laajasti materiaaleja, jos ostaisimme ne paperisena. Nyt meillä on jopa kansainvälisten opiskelijoiden kotimaiden lehtiä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen