Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ranta rivossa kunnossa, auttaako enää edes valvontakamera?

Lahden Mytäjäisten uimarannan sotkemisen seurauksena rannalle harkitaan valvontakameran asentamista. Huoltorakennus ja pukukopit sotkettiin viikonloppuna perusteellisesti.

Uimarannan käyttäjät ovat jo aiemmin pyytäneet kameraa alueelle, jotta ilkivalta saataisiin loppumaan.

Lahden kaupungin liikuntapaikkamestari Harri Uurainen ei muista yhtä rajua sotkemista tapahtuneen aikoihin. Hän ei kuitenkaan ole vakuuttunut, hillitsisikö edes valvontakamera graffititöhrijöiden tekemisiä.

- Tekijät voivat aina vetää hupun päähänsä. Kamerasta ei ole hyötyä, jos kasvoja ei tunnista. Rahasta kameran hankkiminen ei ole kiinni, mutta en ole varma hyödyttäisikö se.

Joka tapauksessa uimarantojen sotkeminen täytyisi saada kuriin. Suurin osa rannoista on hyvässä kunnossa, etenkin lapsiperheiden suosimat paikat. Eniten tihutöitä tehdään juuri Mytäjäisillä.

- Pohdimme, miten pääsemme tilanteesta niskan päälle. Uimavalvojat pitävät rantaa silmällä joka päivä, mutta vain iltakuuteen, Uurainen selventää.

Hän lisää, että poliisien ajelu alueella rauhoittaa rantaa vain sen ajan, kunnes auto kaartaa pois uimarannalta.

Mytäjäisten oloon ilkivaltamagneettina vaikuttanee, että se on suojaisa, lähellä keskustaa ja siksi etenkin nuorison suosiossa.

Lahden rannoista Möysä on ruuhkaisin ja sen takia sitä siivotaan roskista useimmiten. Möysän pukukopit ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa suuremmalta sotkemiselta.

Osa uimarantojen käyttäjistä on valittanut koirien uittamisesta. Uurainen tietää, että koiranomistajat ovat itse repineet koirankieltokylttejä rannoilta. Hän muistuttaa, että Lahdessa on myös viisi koirille tarkoitettua uimapaikkaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi