Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Taiteilija järkyttyi, vasemmisto loukkaantui

Sunnuntaina järjestettävän Fellmanin pelto -suurperformanssin mainonta on aiheuttanut epäluuloa. Vasemmistojärjestöt ovat mainostaneet tapahtumaa osana omaa Punaiset Lahdessa muistoviikonloppuaan.

Taiteilija Kaisa Salmi kertoo olevansa järkyttynyt mainoksesta, sillä tapahtuma on hänen mukaansa täysin poliittisesti sitoutumaton, eikä vasemmiston pitäisi liittää sitä osaksi omaa toimintaansa. Nyt jotkut ovat jo ilmoittaneet, että eivät osallistu performanssin toteutukseen, koska eivät halua tukea vasemmistolaista tapahtumaa.

- Tapahtuma on varmaan vasemmistolle tärkeä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan. En ole vasemmistolainen, enkä ole koskaan ollutkaan. He saavat tehdä mitä lystäävät, mutta yritetäänkö tässä nyt omia tapahtumaa?

Lahti Vasemmalle ry:n puheenjohtaja Antti Holopainen ihmettelee suuresti taiteilija Salmen puheita. Hänen mukaansa mainoksista on sovittu Salmen kanssa, ja niiden tiimoilta on pidetty yhteisiä kokouksiakin.

Holopaista suututtaa se, että myös Lahden Kaupunginmuseo on jo aiemmin syyttänyt vasemmistoa sisällissotatapahtuman kaappaamisesta.

- Onko vasemmistolla ylipäätään oikeutta järjestää tapahtumia, joissa muistellaan sisällissotaa, jossa tapettiin 35 000 esi-isäämme? Olemme vieläkin tässä maassa henkipattoja, joilla ei ole oikeutta muistella sotaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi