Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahdesta alkanut lähikirjastojen puolustaminen oli kirjateko

Mervi Sipilä tyttärensä Elsan kanssa Lahden Kiveriön kirjastossa. Kuva: ESS

Lähikirjastojen puolustaminen sai lauantaina Jyväskylässä Vuoden kirjateko -palkinnon. Lähikirjastojen puolustusliike sai alkunsa Lahdesta ja palkinnon vastaanotti yhdistyksen lahtelainen puheenjohtaja Veikko Sonninen.

Lähikirjastojen puolesta ry haluaa turvata ja parantaa lähikirjastojen toimintaedellytyksiä ja tuoda esille lähikirjastojen kulttuurisen, sosiaalisen ja yhteisöllisen merkityksen. Erityisesti yhdistys muistuttaa lähikirjastojen arvosta sellaisille lapsille, nuorille ja vanhuksille, jotka ovat suurimmassa vaarassa syrjäytyä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Yhdistyksen kunniajäseniksi on kutsuttu akateemikko Kirsi Kunnas, valtioneuvos Riitta Uosukainen, professori Laila Hirvisaari, professori Heikki A. Reenpää, opetusneuvos Antti Henttonen ja kirjailija Claes Andersson.

Lähikirjastojen lakkautus on huolestuttanut ihmisiä ympäri Suomen. Yhdistyksen facebook-ryhmässä on jo lähes tuhat lähikirjastojen puolustamisesta kiinnostunutta.

Kirjateko-palkinnon antoi Vanhan Kirjallisuuden Ystävät ry, joka haluaa kiittää lähikirjastoja puolustavaa yhdistystä työstään ja nostaa esiin lähikirjastojen merkityksen lukemiselle.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi