Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden ravintolaelämä: Vakioasiakas tipahtaa 45 minuutissa

Hannu Vappulan mielestä naisten juominen ei ole lisääntynyt, vaan eniten alkoholia kuluu samoilla vakioasiakkailla. Kuva: ESS

Lahden yöelämä on karkeimman arvion mukaan junnannut paikallaan viimeiset 15 vuotta. Juhlijoiden humalahakuisuuskaan ei ole lisääntynyt, pikemminkin päinvastoin. Yksi ilmiö silti on ja pysyy.

- Ne tietyt vakioasiakkaat, jotka tummuvat 45 minuuttia saapumisensa jälkeen, ovat aina olemassa, sanoo 15 vuotta ovimiehen hommia tehnyt Hannu Vappula lahtelaisesta Total Sec Oy:stä.

Poliisin tilastojen mukaan päihtyneenä säilöönotettujen määrä Päijät-Hämeessä on tippunut viime vuosina. Kun vuonna 2009 heitä oli lähes 4 300, nyt ollaan noin 3500 hengessä. Syy tähän on poliisin arvion mukaan se, että juominen on siirtynyt kaduilta koteihin. Asunnottomille on järjestetty pontevasti kattoa pään päälle, ja muu kansa etkoilee puolilleöin ennen yökerhoon siirtymistä.

Yhä useampi poliisin yömajaan lähtevä joutuu sinne tappelunujakan takia. Maakunnan poliisilaitokselta kommentoidaan, että tietyt asiakkaat ovat aina kadulla humalassa ja hankkiutumassa hankaluuksiin.

Baarikierroksiaan vasta aloittavat tietävät, että Lanun aukiolla tykätään rähistä pilkun aikaan.

- Kyllä Helsingissäkin tapellaan, mutta Lahdessa siihen tuntuu olevan vielä enemmän halukkuutta. Keski-ikäiset haastavat riitaa, kommentoi Arto Kylmänen, 18.

Lue lauantain Etelä-Suomen Sanomista, millaisen arvion Lahden yöelämä saa baarikansalta ja maan johtavan yökerhotoimijan pomolta.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi