Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Bottaksen äiti kertoo: Perhe on tehnyt pitkän matkan

Marianne Välimaa. Kuva: ESS

- Minä haluan olla joskus maailmanmestari niin kuin yksi Kimi Räikkönen.

Näin lausui vahvasti ärrää sorauttaen 10-vuotiaana Valtteri Bottas. Lause on jäänyt elävästi elämään ensi kaudella Williams-tallissa formulaykkösiä ajavan nastolalaisen Bottaksen äidin Marianne Välimaan mieleen.

Tähän päivään Bottas ja koko perhe ovat tulleet pitkän matkan. Äiti kertoo Radio Voiman haastattelussa, että Valtterin varsinainen innostus autourheiluun syttyi jo kuusivuotiaana, kun hän oli ajanut isänsä kyydissä Villähteeltä Lahden suuntaan ja huomannut kyltin Pipon moottoriradalla järjestettävistä kartingin SM-kisoista. Tuo kisa oli käännekohta: pikku-Valtteri alkoi viettää paljon aikaa varikolla ja pyöritteli siellä renkaita silmät loistaen.

- Silloin hän menetti sydämensä koko lajille, äiti kertoo.

Kun Valtteri sai ensimmäisen kartingautonsa, alettiin myös kiertää kisoja ympäri valtakuntaa. Mukana seurasi luonnollisesti koko perhe siskoa ja koiraa unohtamatta. Koirakin oli muuten saanut formulaykkösistäkin tutun nimen, Rubens Barrichello.

- Pyrimme järjestämään työt niin, että pääsimme lähtemään jo puolen viikon paikkeilla. Meidän viikonloppumme alkoi aina jo täydellä tohinalla torstaisin. Paljon se aika otti, mutta paljon se antoikin, äiti muistelee.

Nuoresta iästään huolimatta Bottas on asunut jo useita vuosia pois kotoa. Äiti on joutunut luopumaan pojastaan jo kolmesti.

- Ensin, kun Valtteri lähti armeijaan, sitten kun hän lähti Heinolaan kouluun ja kun hän lähti Englantiin.

Äidin on ollut kuitenkin helppo luopua.

- Valtteri on ollut jo nuoresta pitäen itsenäinen. Ikävä tietysti on aina niin kuin äideillä yleensäkin, mutta kun tiedän, että hän on hyvissä käsissä, se lämmittää mieltä paljon. Silloin kun suinkin mahdollista, yritämme järjestää pieniä yhteisiä vapaahetkiä, että ehdimme juoda kupposet kahvia.

Vaikka kuuluisuutta tulee väistämättä ja ehkä menestystäkin, äiti uskoo Valtterin pysyvän samanlaisena kuin tähänkin asti.

- Jos hän muuttuisi jotenkin, hän olisi jo varmaan muuttunut. Valtteri on oma persoonansa, joka ei paljon ulkopuolisesta hälinästä piittaa. Uskon, että hän pysyy - suomalaiseen tapaan - pää kylmänä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi