Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi: Jos lukko jumittaa, hälytyskellojen pitää soida

Ei välttämättä ole sattumaa, jos ovi ei mene turvalukkoon. Kuva: ESS

Poliisi varoittaa turvalukkoja näpelöivistä murtovarkaista. Liikehuoneistoihin on tehty viime aikoina joitakin murtoja, joissa varkaat ovat tukkineet turvalukon, jotta ovi tyydyttäisiin laittamaan yksinkertaiseen lukkoon.

Rikosylikomisario Martti Hirvonen Päijät-Hämeen poliisista kertoo, että jämerään turvalukkoon verrattuna yksinkertainen lukko on helppo murtaa piikillä tai huulloskoukulla. Turvalukko saadaan tukittua esimerkiksi tulitikulla.

Lahdessa tällaisia murtoja on tehty tänä vuonna kahteen otteeseen. Ensimmäinen sarja osui helmi-maaliskuun vaihteeseen ja toinen lokakuun alkuun.

Keväällä tehdyistä murroista epäillään poliisin mukaan yli kuusikymppistä hämeenlinnalaismiestä. Tuoreista murroista ei ole tällä hetkellä epäiltyjä.

Murtojen kohteina ovat olleet pienet yritykset. Ne kaikki sijaitsevat kaupungin keskustassa. Yle uutisoi sunnuntaina, että myös helsinkiläisten liikehuoneistojen turvalukkoja on tukittu murtojen valmistelemiseksi.

Hirvonen muistuttaakin, että hälytyskellojen pitää soida, jos lukko tuntuu olevan jumissa.

- Se voi enteillä, että seuraavana yönä liiketiloihin yritetään murtautua. Turvalukon ollessa jumissa pitää ottaa välittömästi yhteyttä lukkoseppään tai huoltomieheen.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi