Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Halonen: "Intohimorikos" ja "kunniaväkivalta" olisi unohdettava

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton (vas.) tapasi tasavallan presidentti Tarja Halosen Vilnassa. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia/Matti Porre

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapasi torstaina Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin Vilnassa järjestetyssä kansainvälisessä naiskokouksessa.

Halosen ja Clintonin keskusteluissa olivat esillä kahdenväliset suhteet ja ajankohtaiset kansainväliset ajankohtaiset asiat. Kokouksen olivat kutsuneet koolle Halonen ja Liettuan presidentti Dalia Grysbauskaite.

Vilnassa pohdittiin miten naisten osallistumismahdollisuuksia päätöksenteossa voitaisiin lisätä, ja vaihdettiin kokemuksia hyvistä käytännöistä. Teemoina olivat muun muassa naisten taloudellinen itsenäisyys sekä naisiin kohdistuva väkivalta.

Presidentti Halonen totesi, että naisiin kohdistuvasta väkivallasta ei ole olemassa tarkkoja lukuja ja tilastoja. koska sitä ei pidetä riittävän tärkeänä.

- Väkivallan lopettamiseksi se pitää tehdä näkyväksi tilastojen, tutkimuksen ja julkisuuden avulla, Halonen lausui.

- Ei ole hyväksyttävää käyttää käsitteitä kuten "intohimorikos" ja "kunniaväkivalta". Kyseessä on aina väkivaltarikos, presidentti Halonen korosti.

Timo-Pekka Heima
timo-pekka.heima@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi