Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lapin Kansan päätoimittaja harkitsee jäävänsä virkavapaalle

Kuohunta Lapin Kansan ympärillä jatkuu edelleen. Kuva: Kuva: Lehtikuva

Lapin Kansan päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula harkitsee jäävänsä virkavapaalle tehtävästään. Tuomi-Nikulaa on viime päivinä arvosteltu ankarasti kommentistaan, jonka mukaan julkisesti naisen kanssa parisuhteessa elävän naisen olisi vaikea työskennellä Lapin Kansan päätoimittajana.

Tuomi-Nikula kertoo asiasta sunnuntain kolumnissaan Lapin Kansassa. Hän esittää tekstissä myös anteeksipyyntönsä lukijoille.

- Tein onnettoman virheen siinä, kun sanoin ääneen asian, joka selvästi loukkasi monia ihmisiä. Yleistin vielä niin, että siitä tuli Lapin ääni eikä yksityisen henkilön ääni. Yleistäminen oli virhe, Tuomi-Nikula kirjoittaa.

Tuomi-Nikula on ollut Lapin Kansan päätoimittajana 22 vuotta, ja hän on jäämässä eläkkeelle joulukuussa.

Jupakka Lapin Kansan ympärillä alkoi keskiviikkona, kun lehden päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen erottaminen tuli julkisuuteen. Korhosen mukaan potkujen syynä oli hänen naispuolisonsa, lehden kustantajan Alma Median mukaan taas luottamuspula. Tämän jälkeen muun muassa Lapin Kansan toimitusosasto on vaatinut sekä Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen että Tuomi-Nikulan eroa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi