Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Onkohan tämä syötävää?

Sirpa Papinahon voitokas kuva Onkohan tämä syötävää?

Lahtelaisen Sirpa Papinahon kuva arvioitiin kesäkuun parhaaksi luontokuvaksi. Tiukkaa kisaa kuukauden parhaasta kuvasta Papinahon otoksen kanssa kävi Markus Koskelan ylösnousemuksellinen "Lokin iltapesu Aulangolla".

Voittajakuva puhutteli Etelä-Suomen Sanomien visuaalisen toimituksen raatia eloisuudellaan ja sillä, kuinka se esittää vihatunkin - ainakin Helsingissä - pitkäkorvan sympaattisessa valossa. Papinaho kertoo seuranneensa viime elokuussa kameran pitkän objektiivin läpi voikukanlehtiä syövää rusakkoa. Hetken syötyään se siirtyi uuden voikukkakasvuston luo, kunnes saapui pensasaidan juurella kasvavien voikukkien lähelle. Yhtäkkiä se nosti päätään ja nuuhkaisi pensashanhikin kukkaa. Kenties se mietti, onkohan tämäkin syötävää. Rusakoita on vieraillut tasaisesti Papinahon pihassa. Yhteiselo rusakkojen kanssa on sujunut rauhallisesti.

- Oi Meillä ei ole sellaisia kukkia pihalla, joita rusakot syövät. Voikukkien lehtiä ne saavat syödä ihan vapaasti, hän mainitsee.

Luonto on armoton

Yhtenä kesänä pihalla oli kokonainen rusakkoperhe, mutta harakat tappoivat kaikki poikaset. Rusakkoemo murehti pitkään tontin laidalla.

- Oi Minkäs luonnolle mahtaa, Papinaho huokaa.

Valokuvausharrastuksesta on kehkeytynyt Papinaholle hiljalleen työ. Hän kuvaa paljon häitä ja opettaa valokuvausta kansalaisopistossa.

Kuvia kertyi kilpailuajanjaksona 113. Kaikki lukijoiden ottamat kuvat nähtävissä ess.fi:n kuvagalleriassa.

Kuukauden luontokuvakisa jatkuu yhä ja tuttuun tapaan voittajakuvalle on luvassa 50 euron palkkio. Kuvia voi lähettää sähköpostiosoitteeseen luontokuva@ess.fi tai postitse Etelä-Suomen Sanomat, Kuva, PL 80, 15101 Lahti. Kännykkäkuvan voi lähettää numeroon 13300. Laita viestikenttään tunnus LUONTOKUVA.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi