Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Alexander Stubb suomii demareiden turvallisuusnäkemyksiä

Alexander Stubb puhui perjantaina Lahden Lyseon lukiolaisille. Kuva: ESS

Europarlamentaarikko Alexander Stubb (kok) ryöpyttää sosiaalidemokraattien turvallisuuspoliittisia näkemyksiä. Hänestä on käsittämätöntä, että entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) vesittää EU:n turvatakuita ja Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma puhuu niiden puolesta. Stubb on myös pettynyt Suomessa käytävään Nato-keskusteluun.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Alexander Stubb on erittäin pettynyt Suomessa käytävään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. Hänestä loppuvuodesta julkistetut Nato-selvitykset puoltavat yksiselitteisesti Suomen jäsenyyttä.

- Silti me emme käy rehellistä keskustelua. Keskustelun taso on sitä, että Tarja Halonen sanoo Nato-option olevan olemassa, mutta se ei ole tällä hetkellä ajankohtainen. Kun esittää kysymyksen miksi, niin vastausta ei tule. Toinen on Erkki Tuomioja (sd), joka tappaa keskustelun toteamalla, että tästä on turha keskustella, kertoi perjantaina Lahdessa vieraillut Stubb Etelä-Suomen Sanomille.

Stubb pitää pöyristyttävänä, että sananvapautta kunnioittavassa oikeusvaltiossa eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Tuomioja sättii puolustusministeriön virkamiestä, joka antaa Nato-myönteisiä lausuntoja. Yhtä käsittämättömiksi hän leimaa Sdp:n näkemykset EU:n turvatakuista.

- On aivan käsittämätöntä, että yhtäältä entinen ulkoministeri Tuomioja vesittää EU:n turvatakuita ja Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoman suussa ryhdytään puhumaan niiden puolesta.

Stubbin mielestä Suomessa ei voida samaan aikaan vastustaa ja kannattaa turvatakuita. Johtavien poliitikkojen antamat vastakkaiset näkemykset heikentävät Suomen luotettavuutta.

- Tämä on älyllisesti epärehellistä ja myös maan kannalta erittäin huolestuttavaa puhetta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi