Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Uutiset

Hyvinvointiyhtymän henkilöstöltä yli 2200 säästöehdotusta yt-pöytään

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvotteluissa käsiteltiin kooste henkilöstön säästöehdotuksista. Kuva: Antti Yrjönen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvotteluissa käsiteltiin torstaina työnantajan täydennettyjä säästöesityksiä ja henkilöstöltä tulleiden säästöehdotusten yhteenvetoa. Työntekijöiltä tuli kaikkiaan yli 2 200 säästöehdotusta.

– Odotimme, että ehdotuksia tulee paljon, mutta silti määrä yllätti. Mukana on paljon hyviä ehdotuksia. Työntekijöiden ehdotuksia tai meidän täydennettyjä esityksiä ei voi vielä avata neuvottelujen tässä vaiheessa, kokouksen vetänyt hyvinvointiyhtymän hallintojohtaja Veli Penttilä kommentoi.

Neuvottelut ovat edenneet Penttilän mukaan hyvässä hengessä ja asialistalla on päästy konkreettisempaan suuntaan. Osapuolet kohtaavat yt-pöydässä seuraavan kerran ensi torstaina. Silloin henkilöstöjärjestöt ottavat kantaa työnantajan säästöesityksiin ja esittävät niille mahdollisia vaihtoehtoja.

Työnantaja on luvannut tuoda seuraavaan tapaamiseen koosteen siitä, miten esitettyjen säästöjen henkilöstövaikutukset kohdistuvat eri henkilöstö- ja ammattiryhmiin.

Lue myös: Lahden hälyttävä tilanne puhutti valtuustossa: "Me päätämme, käytämmekö kaksi miljoonaa perheklinikkaan vai 20 miljoonaa kriisiytyneisiin lastensuojelutapauksiin"
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi