Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Uutiset

Pitkän linjan kunnallispoliitikko ja kansanedustaja Ulla Juurola oli rauhallinen asiaosaaja - sairaus uuvutti voimat

Pitkän uran poliitikkona ja erilaisissa kunnan ja yksityissektorin luottamustehtävissä tehnyt Ulla Juurola on kuollut 77-vuotiaana.

Kuva: Leena Liukkonen lliu

Pitkän uran poliitikkona ja erilaisissa kunnan ja yksityissektorin luottamustehtävissä tehnyt Ulla Juurola on kuollut 77-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Lahden kaupunki kunnioitti Juurolan muistoa järjestämällä suruliputuksen kaupungintalolla perjantaina.

Kuorevedellä vuonna 1942 syntynyt Juurola toimi SDP:n kansanedustajana vuodet 1995–2003. Valtiotieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistossa opiskellut Juurola teki pitkän uran Lahden kunnallispolitiikassa. Juurola oli valittuna Lahden kaupunginvaltuustoon vuosina 1981–1990, 1997–2000 ja 2005–2008. Pudottuaan Eduskunnasta vuonna 2003, Juurola sai SDP:n ehdokkaana hyvän äänimäärän vuoden 2004 kunnallisvaaleissa ja hänet valittiin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi vuosiksi 2005–2008.

Juurola tuli tunnetuksi rauhallisena asioiden käsittelijänä, joka hoiti asioita kokemukseen ja vahvaan asiaosaamiseensa nojaten.

"Yhteenkokoava voima"

Suru-uutinen oli tavoittanut SDP:n Lahden kunnallisjärjestön puheenjohtajan Heikki Moilasen. Muistot Juurolasta ovat ainoastaan positiiviset.

– Juurola oli hyvinkin arvostettu ja tietyllä tavalla yhteenkokoava voima kunnallispolitiikassa. Hän oli muistaakseni kunnanhallituksen puheenjohtaja, kun aloitin, ja kokemukset hänestä ovat pelkästään positiiviset, Moilanen kertoi.

Moilasen mukaan kunnallisjärjestö tulee muistamaan Juurolaa jollain tapaa.

– Moni on ehtinyt lähteä jo lomille, mutta kuunnellaan tässä asiassa myös Esa Juurolaa. Uskoisin, että jotain muistamista tulee myös eduskuntaryhmän puolelta, Moilanen toivoi.

Esikuva uran alussa

Kaupunginhallituksen nykyiselle puheenjohtajalle Sirkku Hildénille (SDP) Juurola oli esikuva. Hildén aloitteli omaa poliitikon uraansa Juurolan toimiessa kaupunginhallituksen puheenjohtajana Lahdessa.

– Ulla oli erittäin asiallinen ja laajalti asioita katsova ihminen. Minulle hän on ollut merkittävä henkilö ja ihailin hänen tapaansa hoitaa vaikeitakin asioita rauhallisesti ja yhteistyössä eri osapuolien kanssa.

Tiedon Juurolan poismenosta Hildén sai Facebookin kautta. Viimeisen kerran kaksikko tapasi keväällä konkaripoliitikko Eero Heinäluoman vaalitilaisuudessa.

– Raskain sydämin otin tiedon vastaan ja välitin surunvalitteluni Ullan miehelle Esalle. Oli ilahduttavaa, että pääsin tapaamaan Ullan vielä vähän aikaa sitten, Hildén kertoi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi