Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Uutiset

Tviitti vaalien alla johti rikostutkintaan

Poliisi on aloittanut tutkinnan perussuomalaisten nuorten tviitistä eurovaalien alla. Tilillä julkaistiin kuva tummaihoisesta perheestä, ja saatetekstinä oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”. Kahta ihmistä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sanoo tutkinnanjohtaja Pekka Hätönen.

– Toinen on julkisuudessakin tämän tviitin tekijäksi ja lataajaksi ilmoittautunut ihminen. Toinen on kommentoinnissa ollut voimakkaasti esillä ja edustaa poliisin tietojen mukaan perussuomalaisten nuorten Lapin piiriä.

Tutkinta on alkuvaiheessa, eikä epäiltyjä ole vielä kuultu. Järjestö poisti myöhemmin tviitin ja myönsi sen olleen harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi perjantaina harkitsevansa järjestön 115 000 euron valtionavun perimistä takaisin. Tutkinnasta kertoi ensin Yle.

Entistä uutisankkuria ja Espoon kaupunginvaltuuston varajäsentä Seppo Huhtaa (sin.) puolestaan syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan Huhta kiistää syytteen kokonaisuudessaan.

HS:n mukaan Huhta on muun muassa solvannut muslimeja ja somaleja Facebook-kirjoituksissaan tammikuun 2017 ja heinäkuun 2017 välisenä aikana.

STT
toimitus@stt-lehtikuva.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi