Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Uutiset

Historia selittää maidon osuutta

Euroopan unionin koulumaito- ja kouluhedelmäohjelman budjetti on tällä hetkellä 250 miljoonaa euroa per kouluvuosi. Hedelmien ja vihannesten osuus tästä on 150 miljoonaa euroa ja maidon 100 miljoonaa. Suomessa maito saa tukea kuitenkin kaksi kertaa enemmän kuin kasvikset – miten se on mahdollista?

Hedelmätuen osuus lasketaan Ruokaviraston Jenni Anttilan mukaan sen perusteella, paljonko 6–10-vuotiaita lapsia on suhteessa väestöön.

– Maidossa on otettu huomioon myös historiallinen käyttö. Suomessa osuus olisi pienempi sen takia, että lapsia ei ole niin paljon suhteessa väestöön. Koska Suomessa kuitenkin on ilmainen kouluruokailu, niin perinteisesti koulumaitotukea on haettu ja maksettu paljon suhteessa joihinkin toisiin maihin. Sen vuoksi summa on suhteessa hieman suurempi, hän selventää.

EU:n komissio varmistaa määrärahat joka vuosi. Useissa EU-seminaareissa istunut Kauppapuutarhaliiton Jyrki Jalkanen uskoo, etteivät koulujakelutuet vähene EU:ssa, päinvastoin.

– Tämä on ihan keulilla oleva juttu EU:ssa, hän toteaa terveyden edistämiseen viitaten.

Koulumaitotuki on tarkoitettu päivähoidossa, perusopetuksessa ja toisen asteen opetuksessa oleville lapsille ja nuorille, kouluhedelmätuki peruskoululaisille.

Sanna Inkinen 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi