Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Uutiset

Heinäluoma valmisEU-komissaariksi

Eero Heinäluoma Kuva: Laura Ukkonen

Hallitusneuvottelujen ja EU-vaalien kyljessä pyörii myös nimiruletti Suomen seuraavasta EU-komissaarista. EU-vaaleissa ehdolla oleva Eero Heinäluoma (sd.) on valmis Suomen EU-komissaariksi, jos Suomessa sitä halutaan.

– Komission jäsenyys on paikka vaikuttaa rakentavalla tavalla eurooppalaiseen yhteistyöhön, myös meidän suomalaisten näkemykset ja edut huomioiden, Heinäluoma sanoi maanantaina tiedotustilaisuudessa.

SDP:stä Heinäluoman ohella mahdollisina niminä komissaariksi on spekuloitu julkisuudessa Jutta Urpilaista ja Miapetra Kumpula-Natria. SDP on eduskunnan suurin puolue ja perinteisesti Suomen ehdokas komissaariksi on ollut suurimman puolueen ehdokas.

Heinäluoman mukaan politiikassa pelisäännöt ovat eduksi.

– Meille on tullut vahva tapakulttuuri, että komissaari tulee suurimmasta puolueesta. Toivon, että tämä jatkuu ja kaikki sen hyväksyvät. Silloin eduskuntavaalien tulos vaikuttaa lopputulokseen ja uskon, että merkitystä on myös sillä, mitä kansalaiset eurovaaleissa äänestävät. Senkin soisi näkyvän, kun politiikkaa ja päätöksiä tehdään, Heinäluoma sanoi.

Jos hallitusneuvotteluja vetävä SDP:n Antti Rinne nousee pääministeriksi, hän on keskeinen toimija komissaariehdokkaasta päätettäessä.

– Perinnehän on se, että pääministeri ehdottaa hallitukselle komissaarinimityksen, Heinäluoma totesi.

Hän sanoi uskovansa, että SDP:ssä käydään eurovaalien jälkeen vielä oma keskustelunsa.

– Ajattelen tällä omalla ulostulollani sanoa kaikille, että olen käytettävissä, Heinäluoma sanoi.

Komission jäseniä koottaessa olisi Heinäluoman mielestä hyvä ratkaisu, että kaikki jäsenmaat nimeäisivät komissioehdokkaaksi sekä mies- että naispuolisen kandidaatin. Hänen mukaansa tällä menettelyllä jäsenmaat voisivat turvata sen, että komission koostumus tulee riittävän monipuoliseksi.

Olli Kuivaniemi 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi