Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Uutiset

Nopeat juovat hitaat: Vuoden punaviiniä Alkossa vain 400 pulloa

Viini-lehden Vuoden viinit on valittu nyt jo 12:ta kertaa. Vuoden punaviinin tittelin sai Luigi Bosca Cabernet Franc 2011 Argentiinan Mendozasta. Vuoden punaviini saatetaan myydä ainakin hetkellisesti loppuun, sillä viiniä on Suomessa tällä hetkellä vain runsaat 400 pulloa. Lisäerä on saapumassa Alkoihin vielä ennen joulua.

Vuoden punkku on tuoksultaan tummasävytteinen ja kypsän marjainen. Maku on maanläheinen, tiivis ja syvä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän jälkivaikutelman, joka kuivattaa hieman suuta. Viini sopii tarjoiltavaksi yksinkertaisten, medium-kypsien tummien liharuokien tai riistan kanssa. Viinin hinta Alkossa on 17,88 euroa.

Jos Vuoden punaviiniä haluaa nauttia jouluna, kannattaa se tarjota jouluruokien jälkeen kovien suolaisten juustojen kanssa.

Vuoden paras valkoviini on Trimbach Pinot Gris Réserve 2012 Ranskan Alsacesta. Viini-lehden asiantuntija Antti Rinta-Huumon mukaan Vuoden valkoviini sopii hyvin joulupöydän antimille.

Vuoden valkkari on tuoksultaan hienovarainen, parfyymisen mausteinen viini. Keskitäyteläinen maku on puolikuiva ja suutuntumaltaan notkea, jälkimaku on erittäin pitkä ja tyylikäs. Viini sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi runsasmakuisten kalaruokien sekä mausteisten, täyteläisten äyriäisruokien kanssa. Viinin hinta Alkossa on 19,90 euroa.

Viime vuonna kyykkyviini aiheutti ostoryntäyksen

Viini-lehden Vuoden viinit aiheuttivat vuosi sitten ostoryntäyksen Alkoon, kun parhaaksi punaviiniksi nimettiin alle kymmenen euron ”kyykkyviini”, portugalilainen Quinta das Setencostas. Tänä vuonna valinnat osuivat hieman kalliimpiin viineihin.

Berglundin ja Rinta-Huumon mukaan molemmat voittajat ovat viiden tähden huippuviinejä, ja laatuunsa nähden edullisia ostoksia.

Viini-lehden viiniasiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viini-lehteä ja Viinistä viiniin -vuosikirjaa varten.

Kaikki viinit maistellaan sokkona. Parhaat päätyvät Vuoden viini -ehdokkaiksi. Jotta viini olisi kaikkien viininystävien saatavilla, se ei voi olla juuri 30 euroa kalliimpi. Kun ehdokkaat on valittu, Berglund ja Rinta-Huumo arvioivat viinejä vielä useampaan kertaan siten, että niiden alkuperä on tiedossa.

Uutinen Vuoden viineistä Viini-lehden sivuilla: viinilehti.fi/vuodenviinit

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi