Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Lahden Ahkeran korkeushyppääjä Heta Tuuri tavoittelee perustason nostoa ja EM-kisoihin pääsyä

Lahden Ahkeran korkeushyppääjälle olympialaiset olisivat iso plussa.

Lahden Ahkeran korkeushyppääjä Heta Tuuri valittiin mukaan kuuden yleisurheilijan FitLine-tiimiin. Kuva: Urheiluliitto

Yleisurheilussa alkanut vuosi huipentuu kesällä Tokion olympialaisiin ja Pariisin EM-kisoihin. Viime kesän ennätyksellään Lahden Ahkeran korkeushyppääjä Heta Tuuri on kahden sentin päässä EM-kisojen tulosrajasta 190.

– Omat ajatukset ovat juuri EM-kisoissa, olympialaisiin pääsy olisi iso plussa. Kesän tavoitteena on oman perustason nostaminen. Sitä tietä pitäisi ennätyskin saada yli 190:n. Talven treenit ovat näyttäneet hyvältä, Tuuri sanoo tiedotteessa.

Tuuri, 24, asuu Helsingissä ja jatkaa Yhdysvalloista tehtyjä arkkitehtuurin opintoja Metropolian rakennusarkkitehtikoulussa. Hän harjoittelee isänsä Harri Tuurin ja Mikko Levolan valmennuksessa.

– Vuosi sitten, kun palasin Yhdysvalloista, päätimme Mikon kanssa, että kehitämme juoksemista enemmän lyhyiden vetojen kautta ja haemme lisää voimaa, että saamme tekemiseen jytyä. Tekniikassa keskityimme pariin viimeiseen askeleeseen, Tuuri sanoo.

Samalla sapluunalla kohti uusia kisoja

Työ tuotti viime kesänä hedelmää, kun oma ennätys koheni kaksi kertaa ja kesän pääkilpailuissakin hyppy kulki hyvin.

Hallikauteen valmistautuva hyppääjä oli viime kesänä kotimaan tilastokakkonen ennätyksellään 188. Tuuri ponnisti toiseksi niin Kalevan kisoissa kuin Ruotsi-ottelussakin.

– Aika saman tyyppisellä treenaamisella on jatkettu. Juoksua ja loikkimista on painotettu. Iskutusta on tullut syksyn mittaan enemmän kuin ennen.

Talven ja kesän kilpailukausia Tuuri odottaa innolla. Kotimaisissa kilpailuissa riittää kovatasoisia vastustajia: viime kesänä SE-korkeuden 195 ylittänyt Ella Junnila, viime talvena 190 hypännyt Jessica Kähärä ja halli-SE:n (191) haltija Linda Sandblom.

– Se on tosi hyvä, että on tällainen porukka. Se motivoi urheilijaa aina enemmän, kun näkee jonkun toisen onnistuvan, ja me myös pidämme toisistamme ja kannustamme toisiamme, Tuuri sanoo.

Taloudellista tukea ja tietotaitoa

Tuuri valittiin tammikuussa mukaan kuuden yleisurheilijan FitLine-tiimiin. FitLine-tuotteita kehittävä PM-International AG ja Suomen Urheiluliitto (SUL) aloittivat yhteistyön vuosi sitten.

– Haku tiimiin suunnataan urheilijoille, joilla on tulevaisuudessa edellytyksiä menestyä EM-, MM- ja olympiatasolla, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kommentoi silloin.

Tiimi tarjoaa urheilijoille taloudellista tukea sekä tietotaitoa ja tuotteita tukemaan ravitsemusta.

Tänä vuonna tiimiin kuuluvat Tuuri, Jenni Kangas, Salla Sipponen, Tommi Holttinen, Elina Kinnunen ja Tiia Kuikka.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi