Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Juoksun ilosanomaa 300 osallistujan voimin – Pajulahden maastojuoksutapahtuma toimii katsastuksena Vierumäen PM-kisoihin

Pajulahti-hallin lähiympäristön maisema vaihtui vinhaa vauhtia. Kuvassa Tuomo Tuomisto (202), Juuso Honkanen (201) ja Juha-Matti Lehtinen (210). Kuva: Sami Lettojärvi

Lauantaina käynnistyneeseen kaksipäiväiseen Pajulahti Cross Country Carnival -maastojuoksutapahtumaan osallistuu Nastolassa noin 300 juoksijaa.

Suomen Urheiluliiton, Liikuntakeskus Pajulahden ja Lahden Ahkeran kolmatta kertaa järjestämä tapahtuma on suunnattu kaikentasoisille ja -ikäisille pinkojille.

– Kyseessä on maastojuoksukarnevaali. Kesällä järjestämme kestävyysjuoksukarnevaalin radalla. Haluamme tällä syksyn tapahtumalla nostattaa juoksun kiinnostavuutta kauttaaltaan sekä käynnissä olevaa maastojuoksukautta, sanoo tapahtuman koordinaattori Rami Virlander.

Pajulahden tapahtuma toimii katsastuskilpailuna kahden viikon päästä Heinolan Vierumäellä järjestettäviin maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin.

Lauantain kilpailuohjelmassa oli junioreiden, aikuisten ja kuntosarjan maastojuoksut. Sunnuntaina juostaan junioreiden monilajinen maastojuoksuviesti sekä eliittisarjojen pääkilpailut.

Kärkiryhmästä mallia nuoremmille

Tämän vuoden tapahtumassa takavuosien kestävyysjuoksulegendoja on haluttu nostaa esiin, jotta konkareiden tietotaito ja tarinat välittyisivät nuoremmille sukupolville.

Virlanderin mielestä juoksu on edelleen niin nuorempien kuin vanhempienkin suomalaisten suosiossa.

– Kun katsoo liikehdintää tuolla maanteillä, niin kyllä juoksu edelleen kiinnostaa. Myös Dohan MM-kisoissa juoksulajien katsojamäärät olivat valtavan suuria.

Dohan kisojen kestävyyslajeissa oli mukana viisi suomalaista: Anne-Mari Hyryläinen (maraton), Sara Kuivisto (800 ja 1 500 metriä), Alisa Vainio (maraton), Camilla Richardsson (3 000 metrin esteet) ja Topi Raitanen (3 000 metrin esteet).

– Kyseessä on sellainen porukka, joka tulee edustamaan Suomea myös tulevissa arvokisoissa. Toivottavasti täälläkin mukana olevat nuoremmat juniorit ottavat kärkijuoksijoistamme mallia, kuinka verrytellään, tehdään ja tuuletetaan maalissa, Virlander sanoo.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi