Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Kiinalaiset Gong Lijiaon johdolla Pajulahteen – Kiinan yleisurheilijat valmistautuvat liikuntakeskuksessa Tokion olympialaisiin

Naisten kuulantyönnön tuore maailmanmestari Gong Lijiao harjoittelee joulukuussa Pajulahdessa. Kuva: Andrej Isakovic

Liikuntakeskus Pajulahti ja Kiinan yleisurheiluliitto allekirjoittivat lauantaina yhteistyösopimuksen, joka tuo kiinalaiset yleisurheilijat Pajulahteen valmistautumaan ensi kesän Tokion olympialaisiin. Sopimusta on tarkoitus jatkaa Tokion kisojen jälkeen seuraavaksi olympiadiksi kohti Pariisin olympiakisoja.

Pajulahdessa on vuosien varrella käynyt lukuisia yksittäisiä tähtiurheilijoita valmistautumassa arvokisoihin. Kiinan yleisurheiluliiton pääsihteeri Hongchen Yu kävi kesällä tutustumassa olosuhteisiin ja ihastui Pajulahden harjoitusolojen lisäksi etenkin Suomen puhtaaseen ilmastoon ja luontoon.

Yksittäisistä urheilijoista MM-kuntoaan Pajulahdessa viimeisteli Kimmo Kinnusen johdolla Shiying Liu, joka Dohan kisoissa voitti naisten keihäänheiton hopeaa omalla ennätyksellään.

Pajulahden puolelta sopimuksen kävi Pekingissä allekirjoittamassa toimitusjohtaja Lasse Mikkelsson. Hän on tulevaan yhteistyöhön enemmän kuin tyytyväinen, ja monestakin syystä. Nyt esimerkiksi Pajulahdessa urheilevat suomalaiset pääsevät harjoittelemaan yhdessä maailman huippujen kanssa.

Kiina oli Dohan MM-kisoissa neljänneksi paras maa yhdeksällä mitalillaan.

Ensimmäiset kiinalaisten harjoitusryhmät tulevat Pajulahteen joulukuussa ja mukana on muun muassa kuulantyöntäjä Gong Lijiao, joka on kaksinkertainen olympiamitalisti ja kuusinkertainen MM-mitalisti. Hän voitti kultaa Dohassa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi